donderdag 19 september 2019

Zombicide – Jericho Campaign – Part 3

De derde én fixed missie van de custom campaign, en het bewijs dat niet alle verhalen op een happy end uitdraaien. Dubbele missie C9: Gauntlet/Extraction, ook nog steeds GRATIS te downloaden via de officiële website!


Om zich te bewijzen besloten nieuwe recruten Ivy & Marvin aan de missie deel te nemen in een poging de generator op te starten en de shelter opnieuw van stroom te voorzien. Het eerste (easy) deel was simpel: vind een jerrycan naft voor de generator en ga verder via de exit. De naft werd snel gevonden door Josh, waardoor alle survivors nog in het blauw stonden bij aanvang van het tweede (medium) gedeelte.


Ivy dream build: sniper rifle + rerolls + extra damage

Aanvankelijk stroomden de zombies mondjesmaat op het bord, maar eens de generator gestart was (noise!) en de survivors stegen in level (extraction gebeurt pas wanneer 1 survivor in het rood eindigt) werd het een overmacht.


4 gewonde survivors na enkele onfortuinlijke extra activaties van walkers, maar toch kon het bord grotendeels vrij worden gemaakt dankzij alle gevonden wapens. Helaas, slecht gepositioneerde runners én een extra activatie in het oranje overspoelden de survivors die zich rond de generator hadden opgesteld en levend werden opgevreten. Game over en campaign verloren wegens te weinig survivors die het overleven...


Spannende missie waarbij het gevaar langzaam stijgt en uiteindelijk een mooie last stand dient te worden ingenomen. De geluksfactor van spawns en extra activaties zit soms al eens tegen. Mogelijk het andere gebouw aan het begin opengooien en voor de search tokens gaan in de hoop 1 survivor sneller in het rood te krijgen. Of deel 1 eindigen in het geel. Wordt ooit wel eens opnieuw gespeeld.

Geen opmerkingen:

Darktide: The Miniatures Game

Aangekondigd door Warhammer, een "bordspel" adaptatie van het Warhammer 40,000: Darktide videospel. Normaal ben ik daar uiterst e...