vrijdag 17 april 2015

BIFFF 2015

Programma 2 van het BIFFF op woensdagavond 15 april meegepikt, 2 films ipv de gebruikelijke 3 van Programma 1 en maar goed ook want Brussel zat dicht. Toch ruim op tijd ter plekke, een gueuze gedronken in ’t zonneke en tussendoor comics geshopt in de pop-up winkel vh BIFFF. Er liepen demo’s van Zombies!!! En Zombie 15’ maar daar hadden we de tijd niet voor.

Eerste film was One On One, een Koreaanse wraakthriller die eerder traag te noemen was. De meesten vonden er weinig aan en de clou was uren op voorhand duidelijk maar ik vond ‘m nog wel OK. Iets te vaag qua verhaal wel en – het klinkt misschien fout – die Koreanen trekken toch wel hard op mekaar soms.


Tweede film mét intro van regisseur én hoofdactrice was The Honeymoon (Luna De Miel), aangekondigd als een zwarte komedie met slasher en torture porn elementen en dat was niet overdreven. Gelachen! De vrouwen in het gezelschap hebben het grootste deel van de film van over de rand van het programmaboekje gevolgd. Aanra(n)der!


Nu weer wachten tot volgend jaar, spijtig dat Brussel zo moeilijk bereikbaar en navigeerbaar is, ik had anders gerust nog een paar voorstellingen willen uitzitten. Het verkeer is zo al erg genoeg en dan ligt nog eens de helft van het stad open door werken, ook in het terugkomen waren de tunnels alweer afgesloten. Bah!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...