donderdag 22 augustus 2013

Tales from the Painting Table

Wat doet een mens als hij de late shift draait met de kleine? Een filmke loeren of TV zien gaat moeilijk want dan zet ik meestal m'n hoofdtelefoon op en dan hoor je de baby niet. Op de PC of naar de hobbykamer gaat evenmin, want dan ligt hij alleen in de woonkamer. Ideale oplossing: mini's painten aan de keukentafel! Kan ik direct m'n nooit meer in te halen achterstand een béétje bijbenen.

De laatste tijd voornamelijk Warploque miniaturen ah schilderen, nu de Arcworlde Kickstarter loopt. De online shop en miniaturen zijn voorlopig offline gehaald, geen idee of die nog verkrijgbaar zullen zijn. Voor de Kickstarter worden nieuwe sculpts gebruikt, al vind ik van sommige de oudere sculpts leuker. Robuuster, agressiever.

Enkele foto's van work in progress:

Bayourk Chieftain, met ter vergelijking links van hem een Reaper orc en rechts een Warhammer orc. Grote kerel, ik noem hem voorlopig Poppa Brom (Eternica pun). Nog een laag black shade en finalisering met quick shade vandoen, maar dat gebeurt in bulk eens er genoeg klaar staan.

De undead pirate ogre van de Pirates of the Zombie Coast, één van m'n favoriete ondode sculpts. Scheepsmast door z'n bast en kleine octopus op de schouder, de darmen uit z'n opengereten dikke pens.
Voor de Kickstarter is een nieuwe sculpt beschikbaar maar die is minder robuust en direct dan deze.

En dan nog deze:

 Warhammer toveaar van Games Workshop die al jaren stond te wachten om afgewerkt te worden. Hij is eindelijk uit de kast gekomen.
Het zwaard is een experiment met een miskoop in de R.C. Vulture in Heist van wat later modelbouw lak bleek te zijn. De glossy schijn is dus wel degelijk de bedoeling ("Mana-zwaard"). Ook nog een laag quick shade vandoen.

Een halfnaakte vrouwelijke centaur van Reaper. Zomaar, omdat. Ook nog finalisering vandoen.

Een paar klassieke wights van Otherworld Miniatures voor het custom necromantic Blood Bowl team dat verre van af is.
En, gewoon om te lachen, een idee van wat er nog klaar staat om gepaint te worden (en dan laat ik de ingepakte mini's nog buiten beschouwing):


Gisteren bericht gekregen dat de Bones van Reaper ook eindelijk verstuurd werden. Ging normaal ergens in april gebeuren. Dat zijn er nog eens minstens 100+.
Hun dankwoord:

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...