dinsdag 27 augustus 2013

Kick-Ass 2

Gisteren naar de Kinepolis gereden om het vervolg op Kick-Ass te zien en het is inderdaad een sequel in alle opzichten. Een rechtstreeks vervolg op de vorige film en grotesker ook, tegenstanders hebben méér redenen om het maar niks te vinden, de fans zullen er grotendeels van smullen. Ik begrijp ook de hele hetze en censuur niet, maar dat ligt geheel aan mijzelf denk ik. De titel wordt veelal gecensureerd en afgekort tot KA2 en ook de namen van enkele personage's zijn blijkbaar reden tot censureren (m^$herfùµ^er en Nùµht Bçèch). De Heroclix set heeft zelfs een age rating meegekregen daarom, een unicum voor het spel. Bleiters.


Méér good guys, nog méér bad guys, al lopen de meesten er een beetje verloren (en zelfs als figuranten) bij. Jim Carrey is voor de verandering goed (de kerel is hit or miss voor mij). Hit Girl doet te weinig haar ding en vecht tegen haar eigen high school demonen. Veel van de plots draaien om het al dan niet held spelen of als average joe door het leven te gaan. Mét gevolgen! Er zit nog steeds de kenmerkende foute humor in, maar ook enkele snoeiharde shock-momenten. En daar wringt het schoentje een klein beetje.
De balans tussen lachen en drama ligt nogal ongelukkig, waardoor de emo momenten (geen spoilers) niet zo sterk overkomen als ze zouden moeten en de humor vlak daarna ook niet echt gepast meer lijkt. Wegens de afvlakking van emoties die zo ontstaat verwordt de film dan ook meestal tot een "gewone" actieprent. En dat is spijtig, want er zat méér in.


Eindconclusie: entertainende film (blijkbaar géén blockbuster gezien het zaaltje waar hij liep en de magere opkomst) maar een betere balans in het scenario had hem nog nét dat ietsje beter gemaakt.
En ook wel: "kids, don't be a hero!"
Reeks 3 loopt bij Marvel dus de verfilming zal ook niet lang uitblijven?

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...