maandag 5 juli 2010

Hot Weekend

Een héét weekend. Vrijdag buiten gehangen, gezweet en daarna binnen gaan schuilen. Dan maar naar de sjotters geloerd met een Calippo in de hand. Holland-Brazilië: 2-1; terwijl het feitelijk andersom had moeten zijn (afgekeurde goal van Brazilië en een hoere own goal voor den Hollander). Maar dem gaat toch maar weer schoon door naar de halve finale. Argentinië heeft anders ook stevig op z'n doos gehad van den Duits (4-0!), het was precies efkes terug blitzkrieg.

Voor er mensen zijn die denken dat ik een zonneslag had opgelopen waardoor ik plots naar de voetbal kijk: 't was omdat het buiten te warm was, den Hollander speelde en omdat het WK is. Nu, het blijft uiteindelijk een hoop volwassen venten die om de minuut ineenstuiken, naar de kuiten grijpen en dan beginnen wenen in de hoop dat de arbiter de tegenpartij een gele of rode kaart aansmeert, hetgeen af en toe lukt. Komedie en vals noemden wij dat vroeger op de speelplaats. Kan ook aan de Hollanders gelogen hebben natuurlijk. Daarbij houden ze ook elke keer ongevraagd het spel op, leuk voor de supporters.
Die vuvuzela's bleken minder (maar toch nog behoorlijk) irritant dan verwacht.

Zaterdag een verfrissende wandeling doorheen de Averegten gemaakt met Lars & Lena (en Stefan, Tine en Mieke waren er ook bij) nadat het eens lekker maar niet té fel had geonweerd. Opt einde werd onze kleine een beetje lastig (de verveling sloeg toe denk ik) waarna ik hem ongeveer een halve wandeling gedragen heb en toen was het goed. 1 minuut in de autostoel en hij lag te knorren.

Zondag Kokkina Colora in Berlaar alwaar murgafanfare Agrum optrad. Onze Lars wist het ten zeerste te appreciëren en schrok zich een floeren aap toen bleek dat z’n grootouders daarin meespeelden en dag kwamen zeggen. Gedurende vier uur niet gehoord en pas tijdens het laatste optreden (van de 3) viel hij met z’n hoofd tegen de bar van z’n wandelwagen in slaap. Ik heb ondertussen foto’s en film gemaakt want dat bleek ook al eventjes geleden:



’s Avonds de Werchter samenvatting geloerd op Canvas en dat viel eigenlijk redelijk tegen. Qua festivalreportages kunnen ze bij ons iets leren van den Hollander (Pinkpop) en de BBC (Glastonbury - integrale concerten van oa Muse uitgezonden) ipv samenvattingen van 4 uur waarbij er meer gezever dan muziek te horen is. Ik zwijg dan nog over TMF waar de flarden reportage tussen de reclameblokken worden uitgezonden. Er bestaat tegenwoordig zoiets als Canvas+. Doe er iets mee, prutsers!

Onze Lars heeft ook iets nieuw ontdekt: in neuzen bijten (no kidding). Zowel ik als de tante hebben er al aan moeten geloven. Gelukkig heeft hij vooralsnog géén tanden.

En kijk: het is alweer maandag!

1 opmerking:

Anoniem zei

kleine correctie: own goal ipv homegoal

Toni

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...