maandag 12 juli 2010

Hot Weekend 2

Vrijdagavond deel 4 van Kronieken van Ked’Ari, op verplaatsing in het landelijke Orp-Le-Grands chez Wim (kanten Luik). Dat het warm was, hetgeen toch wel invloed had op mijn concentratie. Rommelige gevechten met dronkaards, punkers in de achtersteegjes van "d'Ouw Stad" en met een dikke ondode en een Duistermagiër die nu ook weer niet zo dik bleken te zijn. Berkenburg is zo goed als afgewerkt, op naar de Vrijlanden! En wat was dat in godensnaam met Handelshuis de Komeet?

Zaterdagmorgen een kramp van jewelste in m’n rechterkuit gehad waar ik het ganse weekend last van heb ondervonden. Verder de hele dag op het terras en in of rond Lars zijn mini zwembad gehangen en vooral veel gedronken. In de namiddag vereerde Lena onze Lars met een bezoekje en hebben ze samen in z'n zwembadje gezeten. Eventjes over de Hilsetse Fjoste geslenterd maar buiten Bobby Prins was daar niks te zien. De kinders wisten van de hitte.

’s Avonds even paniek door wat leek op het begin van een orkaan. Dan maar films geloerd:
*Cronos (Del Toro) over een soort klokwerk vampierenrobotscarabee gemaakt door een alchemist die het eeuwige leven schenkt maar uiteraard ook een vloek met zich meedraagt. Niet slecht maar ik verwachtte er net iets méér van.
*Linkeroever: geweldige horror van eigen bodem (de Witte Wievenput!) met een totaal van de pot gerukt einde. Als iemand het snapt gelieve het me uit te leggen (het deel mbt wedergeboorte snap ik maar waarom net die personages?). Duidelijk invloeden van Lynch, Polanski en zelfs Argento (horror trip door de kelder). Fantastisch monster, zo weggelopen uit een schilderij van Bosch (verwijzingen hiernaar in de fresco's op de muren). De Vlaamsche Rosemary’s Baby, en dat is geen onverdiend compliment denk ik.

Zondag op familiebezoek naar het verre Erembodegem.
Verder in het (grote) zwembad gehangen, Spaghetti Diabolique gegeten en naar de finale van het WK geloerd (Spanje-Holland 1-0 ver in de verlengingen). Het was nog redelijk spannend maar geen van beide ploegen verdiende de uiteindelijke overwinning. Teveel schenen stampen, gemiste kansen en geschaffel. De rode kaart(en) hadden vroeger mogen vallen. En dat duuuuurde… Och kom, het is alweer gedaan met voetbal tot het EK in 2012. Benieuwd of de Rode Duivels dan eens van de partij zullen zijn... misschien kijk ik wel naar de poule die begint in september? Duitsland, Turkije en Kazachstan op het menu... is nice!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...