dinsdag 29 september 2020

Zombicide - Corona Campaign - Finale

Grote Finale van de Zombicide: Jericho testcampaign. Het gat in de barricade dat King Rotbelly maakte is een tikkende tijdbom met de naderende horde, en volgens de verkenners is er zelfs een verse Abomination op weg naar de schuilplaats. Hoog tijd om daar finaal komaf mee te maken!

Missie 10: The Zomvazion (C16)

Objectieven:
1. Genoeg explosieven en voorraden verzamelen (alle objectieven oppakken).
2. De spawn zones opblazen om de schuilplaats af te sluiten voor de zombie horde.
3. Optioneel: alle zombies opkuisen die achterblijven.
Van zodra 10 zombies door de barricade breken is het game over en er staat dus een Abomination op straat van bij het begin.

Het A-Team wordt ingezet: Amy, “Buzz-saw” Claudia, Kyoko the Angel of Death, “Meatshield” Nick, “Boomstick” Troy en “Rollergirl” Wanda. Als het daarmee niet lukt...

Het noordelijke gebouw wordt opengebroken door Claudia. Zijzelf, Troy en Wanda maken de zombies, waaronder al een eerste Lost, daarbinnen onschadelijk en zoeken naar wapens en bruikbare dingen. De andere drie houden de straat in de gaten om zombies op afstand te houden. Méér Lost spawnen en vormen tanks die de walkers achter hen beschermen, het lijkt wel alsof die kaartjes er steeds in het begin uitkomen. Als Kyoko in het geel gaat verschijnt iets later een tweede Abomination op straat. Het stress level gaat meteen de hoogte in.

Enkele beurten weten de survivors de zombies op afstand te houden, maar als Wanda het zuidelijke gebouw open breekt met haar koevoet zitten daar alweer een Lost plus enkele fatties. De spawn zones plus alles uit het gebouw komen samen op straat en beginnen reeds een zwerm te vormen. De survivors hebben alle acties nodig om zombies af te knallen, maar aan het eind van iedere beurt is de straat dan ook zo goed als leeg. Nick houdt naar goede gewoonte de Abomination onder controle, maar de andere begint gevaarlijk dicht te naderen...

Gelukkig vond Wanda een blik benzine, en iets later valt er bijna een glazen fles in Amy's handen. Toevallig net als de twee Abominations samen komen op de splitsing... Nick en Kyoko springen opzij (kost hun alle acties die beurt) en Amy snelt het huis uit om de molotov cocktail op de twee monsters te gooien. Het levert haar instant 10 XP op! Oranje level!


Wanda grijpt het blauwe objectief waardoor de blauwe deur opent én de blauwe spawn zone verdwijnt! Nu is het nog een kwestie van de straat beetje bij beetje op te kuisen, het kleine gebouw aan de linkerkant in te duiken voor het laatste objectief en daarna alle spawn zones te neutralizeren.

Het plan lijkt te werken, langzaam winnen de survivors terrein. Sluipschutter Kyoko knalt met haar trouwe rifle eerst de runners af die steeds numerieker op het bord verschijnen. De anderen concentreren zich op walkers uitdunnen. Wanda breekt het laatste gebouw open, en daar zit een kleine horde in verscholen, aangevoerd door twee fatties. Een spannend moment voor extra activaties... maar die blijven gelukkig uit.

De zombies zijn niet opgewassen tegen de output in vuurkracht en niet veel later zijn de straten én het gebouw helemaal LEEG en heeft Wanda de laatste explosieven opgepikt. Het eindspel kan nu aanvatten...

Net dan verschijnt natuurlijk nog een Abomination op het bord, die niet meteen kan worden afgeknald en dus nog één beurt lang de spawn zones blokkeert... Kyoko en Troy knallen de laatste runners en walkers af op de andere spawn zones, waarop Claudia de explosieven gebruikt en de schuilplaats alvast langs die kant wordt afgesloten.

De beurt daarop staat de Abomination bij Nick, wordt de rest ook afgeknald en duikt Amy op de laatste spawn zones om ook die op te blazen. Met een knal gaat ook deze toegang de lucht in en Jericho is weer veilig... Op die ene Abomination na maar dat kunnen de survivors nog wel aan.

VICTORY!

Alweer geluk met extra activaties want een 2-3 keer stonden de runners gevaarlijk opgesteld en had het 1-2 survivors het leven kunnen kosten. Maar de tactiek bleek te werken en iedere survivor heeft z'n rol weer goed gespeeld. Flawless victory ook, want geen enkele zombie is via de exit ontsnapt!
Mogelijk speel ik deze later nog eens opnieuw maar dan all-in, gewoon om te zien hoever ik dan geraak.

En bij deze is de testcampaign ook ten einde, na een nederlaag vorig jaar en de heropstart in lockdown!

Einduitslag:

9 survivors overleefd

2 zombivors

4 overlijdens

Indien interesse de Jericho Campaign ook eens te spelen, stuur PM dan bezorg ik de PDF wel. Alleen maar de basisdoos van Zombicide: Season 1 vandoen, de rest is gratis te downloaden via zombicide.com of staat ook in Compendium #1.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...