zaterdag 21 maart 2020

Zombicide - Corona Campaign - Part 1

Wat doet een mens zo wekenlang in quarantaine met een hobbyzolder vol gezelschapsspellen maar geen sociale contacten op een doordeweekse avond? Solo Zombicide! Tijd om de huisgebrouwen campaign nog eens uitvoerig te testen... Corona style! Hoe ver geraken we deze keer?

Missie 1: Zombie Police (S01-08)

De wereld is om zeep, alle warenhuizen zijn geplunderd en thuis hebben mensen slechts massaal toiletpapier opgeslagen... Geen beter schuilplaats dus dan een politiebunker! Wapens, microgolfmaaltijden en... toiletpapier! Maar eerst ons daar nog een weg naar binnen vechten.


Survivors van dienst:  Neema (+1 actie), Chaz (aka "Chuck"), Raoul the TP hoarder, Slippery Josh, Claudia & "Free Search" Kyoko. Als het daarmee niet lukt...

Nobody steals my TP!

In het eerste gebouw wordt binnen gebroken en gezocht, waarbij wel 2 walkers spawnen. Het geluk zit niet mee. Ook Chaz die de bijl mee draagt (fatties choppen) gooit meer mis dan raak.
Josh vindt de Evil Twins in de verlaten pimpmobiel, die de rest van het spel hun nut zullen bewijzen. Kyoko haalt de politiewagen leeg (enkel wapens, de rest gaat op de discard stapel).


Een onfortuinlijke spawn van runners, direct gevolgd door een extra activatie ervan geven Neema én Raoul een wound. Het wordt spannender. Nadat de groene sleutel gevonden wordt zijn de survivors overspoeld door zombies, maar we moeten erdoor tot bij de politiebunker. Spawn, clean, repeat in het oranje level. Chaz dient als laatste actie de deur open te hakken met z'n bijl, maar gooit iedere keer mis, waardoor er een beurt (en oranje spawns) bij komt. Nogmaals spawn, clean, repeat en uiteindelijk is het Kyoko die in de laatste actie in de bunker kan springen en het scenario winnen.

 Victory!

Dankzij de zak rijst die Kyoko vond kan één survivor een wonde genezen, wat betekent dat de andere gewond zal blijven. Een rifle (we hadden er 2) wordt in de wapenkast gestoken voor later gebruik. En een nieuwe random survivor vervoegt de groep: Amy!


 Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...