dinsdag 24 maart 2020

Zombicide - Corona Campaign - Part 2

Missie 2: Save The Cheerleader (C4)

Beetje een deja vu gevoel, maar niet geheel hetzelfde als de vorige keer... Andere survivors en ook de zombies hadden enkele verrassingen in petto. Raoul bleef uitzieken in de bunker (just a flesh wound) en Neema werd genezen met de zak rijst om van haar extra actie per beurt te kunnen blijven profiteren. Amy mocht meteen mee op missie: Wanda redden uit haar appartement dat blijkbaar overspoeld werd door zombies... Of was er meer aan de hand?

All set!

Claudia had de deur nog niet helemaal opengehakt of daar wachtte een verrassing van formaat: Lost! Zombie tanks van wel 5 hit points die nog een vlaag van hun voormalige intelligentie meedroegen. Hamsteraars die het zelfs na de dood niet opgaven? Chaz zorgde voor een afleidingsmanoeuvre en loste met z'n miezerige pistool schot per schot, terwijl de rest een omtrekkende beweging maakte langsheen de politiewagen en de zijdeur... de eerste zoekactie van Kyoko: jawel een zombie verstopt op de achterbank. Josh vindt een Sub-MG in de kofferbak en blaast dan maar een Lost aan flarden, waarop hij zomaar op zoek mag naar een ander wapen in de stapel. Wat is beter dan een Sub-MG? Twee Sub-MG's!

Send in the Lost!

Chaz leidt de Lost het hoekje om, waarvan één letterlijk en kiest een kettingzaag als wapen. Iets later arriveert nog een Lost op het bord, vier van de zes kaartjes in de eerste drie beurten. Als het moet, dan moet het. De survivors positioneren zich steeds dichter bij de trap naar de eerste verdieping, als plots ook een Abominaton verschijnt en ook op Wanda's verdieping blijkt zich tussen een massa walkers nog een Lost op te houden. Geen wonder dat ze daar ergens verstopt zit...

Overview voor de "pauze"

Er wordt linie getrokken in en rond de "keuken" en de massa zombies komt de trap af om vervolgens vakkundig aan stukken te worden geblazen door "Sawed Off" Neema en "Sub-MG" Josh. Chaz loopt rond met z'n zielige pistool maar kan slechts af en toe iets raken. Kyoko heeft ondertussen een rifle mét vizier, handig om die runners van tussen de andere zombies te schieten. En dat is nodig met oa een sewer spawn van runners. Ondertussen zitten de meesten al stevig in het gele level.

"Well, THAT escalated rather fast!"

De drie dames gaan Wanda zoeken terwijl de heren het gelijkvloers onder controle proberen te houden, daarbij de Abomination afleidend. Wanda's keuken blijkt vol zombies te zitten, maar een tweede poging draait positiever uit: ze zat alweer verstopt onder haar bed! Ondertussen level oranje.

Daar heb je Wanda weer!

Ook de heren vluchten naar de eerste verdieping wanneer de Abomination én een nieuwe Lost samenkomen en ook naar de eerste verdieping dreigen op te klimmen, gevolgd door nog enkele runners. Maar dat is buiten Chaz gerekend die vindt dat het nu wel genoeg is geweest. De beste plannen zijn meestal de geschiftste, dus springt Chaz met Claudia's kettingzaag omlaag en gaat de Lost te lijf. Hij heeft zelfs nog een actie over om een runner neer te knallen. Josh volgt en maakt de tweede af, waarop iedereen zich klaar zet voor de eindsprint. Volledig volgens plan krijgt Chaz een mep van de Abomination, niets waarvan hij niet kan genezen.

Nobody messes with Chaz!

Met een horde walkers én de Abomination op de hielen bereiken alle helden veilig en wel de EXIT! Het scheelde een haar, maar: Victory!

Eindsprint

Wanda vervoegt de groep, en ook een nieuwe survivor duikt op: bouwvakker Derek!
Vijf van de zes helden kregen een eerste experience card (vorig spel vergeten), die hen een voordeel geeft met een bepaald wapen. De kettingzaag wordt meegenomen en bij de rifle in de bunker gestoken. Komen volgende missie mogelijk reeds van pas. En Chaz wordt al meteen genezen met de voorraden die de dames vonden in Wanda's keuken. Canned food FTW!


Wat was dat met die Lost? Hebben we daar het laatste van gezien of is er meer aan de hand? En welke onaangename verrassingen staan onze survivors nog te wachten?

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...