Jabba's Realm - vervolg

Zaterdagavond het vervolg van de Jabba's Realm campaign via de app. Omdat we iets vroeger begonnen had Jeremy ook iets te eten voorzien: Beer Stew met complimenterend bier! Daar kan een rebel wel een paar missies op verder!


Tijd voor een missie (opgepast: SPOILERS!)...
Nog steeds in dienst van de dikke vetslak met vrienden en familie als drukkingsmiddel, lokken we de Keizerlijke troepen naar de Great Pit of Carkoon om aldaar een cylinder met gevoelige data buit te maken. Dat het beruchte Sarlacc monster (inclusief irritante tentakels) daar woont is een klein detail. We krijgen R2D2 mee die in het begin weinig bijbrengt maar aan het eind van de missie zijn waarde laat blijken!


De E-Web Engineer wordt meteen uitgeschakeld, en ook die elite Probe Droid houdt het gelukkig niet al te lang vol dankzij één van de gevaarlijke tentakels. De ISB Infiltrators halen zwaar uit naar Davith, die iets later het eerste medpac dient te bezigen.
Toevallig de laatste van de vijanden draagt de cylinder mee en we worden opgehaald door de Khetanna, dé sailor barge van Jabba zelve.

Group shot!

Uiteraard laat het Keizerrijk ons niet zomaar ontsnappen en het schip wordt geënterd door troepen, terwijl nog twee schepen ons achtervolgen (de tokens). Gelukkig bestaat er een kans die preventief af te knallen met het kanon op de Khetanna (rode tokens).


Eén van de schepen kan aanmeren en laat nog enkele troepen los, maar het andere kunnen we vernietigen alvorens het de Khetanna bereikt dankzij Ko-Tun én R2D2!
Maar dan komt een bekend gezicht aan boord, geholpen door Elite Jet Troopers: Captain Terro, gezeten op z'n trouwe dewback!


Z'n vlammenwerper richt een weinig schade aan en wanneer hij Davith aanvalt valt de schade best mee. Onze renegade jedi (of wat hij ook mag zijn) haalt uit met z'n gaffi stick en mept Terro zowaar van z'n dewback, waarop deze gewond het hazenpad kiest!


Rebel victory! Dat dient gevierd te worden met een stevige fles!


Ik krijg als upgrade zelfs een echte lightsaber. Eindelijk!


Maar Jabba is nog steeds niet tevreden... We vermoeden dat hij dat nooit gaat zijn en ons zal blijven gebruiken om vuile klusjes op te knappen. Voorlopig spelen we het spelletje mee.
Volgende missie: Captain Terro in een hinderlaag lokken en finaal uitschakelen om alzo het Keizerrijk een stevige klap toe te dienen én Jabba controle te verschaffen over alle Keizerlijke data! Vlak voor we vertrekken leren we dat de slavin die de gevangenen zo goed beschermde en verzorgde niemand minder dan de moeder is van Terro, en haar zoon dood waande. We vertellen haar de waarheid en zijn plots niet meer zo uit op Terro's hoofd. Maar: een deal is een deal!
We krijgen zelfs gratis en voor niets een bondgenoot mee in de vorm van een premiejager... we kiezen Boba Fett als ally! Het is eens wat anders.

We blazen de deur op van de "geheime" basis en schieten ons een weg naar binnen... Daar blijkt het vergeven van de elite troepen.


Verena ondervindt aan den lijven wat zo'n elite troepen kunnen aanrichten en geraakt wounded in de eerste ronde, nog voor de helft is kunnen activeren! Maar we slagen erin de rest vakkundig om het hoekje te helpen, en al gauw is de bunker opgekuist! We maken kistjes buit met behulp van onze nieuwe asteroid droid en betreden het volgende deel van de basis.
Daar wachten ons enkele officieren en probe droids op rond een bacta tank met daarin... een overlevende van de crash! Dus de rest van het schip werd gevangen genomen door het Keizerrijk!


Verena slaagt erin de elite droid op te blazen voor die dat met ons doet, maar ze is zwaargewond (wounded en goed op weg naar defeated - van het bord). Zonder verdere problemen kuisen we de map en bevrijden de overlevende. Voordat we alle kistjes kunnen oppikken stuurt de app ons naar een nieuwe map buiten de basis, alwaar we Captain Terro en een patrouille opwachten in een hinderlaag. We hebben Boba tot nu toe zich niet laten genezen omdat we hem niet vertrouwen en verwachten dat hij ons spoedig in de rug zal schieten... we zitten er niet ver naast.


We openen het vuur op de Elite Storm Troopers en schakelen de E-Web uit voordat deze kan activeren. Altijd een goed plan. Boba Fett knalt lustig op Terro, maar het is Davith die de Kapitein alweer van z'n dewback mept... Victory?


Captain Terro probeert z'n hachje te redden door ons naar de overlevenden te leiden van de crash. We besluiten de man te sparen, maar dat is naar verwachting niét naar de zin van onze bondgenoot, waarop er een position switch plaats vindt: Boba fett wordt plots de tegenstander en Captain Terro (zonder dewback) onze nieuwe bondgenoot! Als klap op de vuurpijl duikt ook Bossk, die andere reptielpremiejager, op om zijn deel van de premie op te strijken!


Gelukkig hebben we Boba zich niet laten genezen waardoor hij dit gevecht start op 6/12 hit points en het een eitje is hem uit te schakelen. Zijn jetpack ontploft en slingert de premiejager de canyon in. Exit Boba Fett! Bossk had nu beter eieren voor z'n geld gekozen maar blijft ons toch aanvallen, waarop we ook hem van het bord knallen.

Rebel Victory!

Volgende keer staat de Finale op het programma... Iets zegt ons dat dit tégen onze vriend Jabba zal zijn voor het uiteindelijke lot van de gevangenen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Legion

Carnaval vlaaikes