vrijdag 2 november 2018

Koken met Diego: Croque Dogs

De kinders op logies bij de grootouders, de madam een dagje shoppen... dat betekent dat den deze dinsdag een ganse dag alleen thuis zat! Tijd om te tekenen, craften, horrorfilms te loeren... en er moet ook gegeten worden. Een vieze goesting voor hot dogs of croques wegens rap en lekker... maar ook geen één van de twee.

Croque Dogs!

Warm eerst de worstjes op in een pannetje, laat ze net niet koken (basis hot dogs dus).
Nota: koop wel lekkere worstjes, de Panda worstjes van den Aldi vielen toch een beetje tegen maar er was niks anders meer in huis.
Schik ze daarna tussen twee snedes brood. Boter hoeft niet maar kan helpen ze op hun plaats te houden + extra smaak te geven. Voor de echte waaghalzen mag er kaas bij.


Daarna onder de grill of in het croque monsieur toestel tot ze goudbruin zien.


Ondanks een gebrek aan boter of kaas bleven ze toch mooi dicht.

 
Ketchup is aangeraden als smaaktoets (of in het geval van Panda worstjes de énige smaaktoets).


Biertip: Kastel uit Kasterlee, de pompoenhoofdstad van België. Een gepast Halloween biertje.


Mocht er nog chili con carne of iets dergelijks over zijn, of je maakt het er bij als side dish: Chili Crogue Dogs kunnen ook niet slecht zijn, en dan heb je geen ketchup nodig. Plus dan is het probleem van smaakloze Panda worstjes ook meteen opgelost!

Smakelijk!

1 opmerking:

Sam zei

Een van de beste installaties van Koken met Diego sinds de worstenbroden en appelbollen.