zondag 10 juni 2018

Brimstone Party 6

Tim was al een hele tijd terug in het land, maar het heeft toch even geduurd voor we onze campaign konden verder zetten (mea culpa)... Nadat we in onze vorige missie het dagboek van de beruchte Dr Hedgebrook buit maakten én met enorme winst verkochten aan onze interim werkgever, Mr White, kwamen de potentiële klussen als het ware binnengestroomd. We kunnen andere werelden gaan verkennen, corrupte wetsdienaars verdrijven uit Adlerville, monsters verjagen in mijnen, spookdorpen ten ruste leggen... Een oude collega en vriend van Hoss (Ken)  heeft problemen met een vervloekt beeld. Maar uiteindelijk verkiest de meerderheid de gevreesde én gezochte Colonel Scafford op te jagen en finaal uit te schakelen voor diens bende nog meer kwaad kan aanrichten in de regio...
De weather conditions in de échte wereld bleken een pak zwaarder dan die in de mijn (of zelfs lavawereld Cynder) want na een overtrokken dag stond de zon genadeloos brandend op het raampje van de hobbyzolder waardoor deze na een klein uurtje alweer in een zweethut werd omgetoverd. Het temperatuurverschil tussen de zolder en de garage daaronder moet gemakkelijk een tien graden zijn geweest. Die hard gamers!

Het spoor van de Scafford Gang leidt ons naar de moerassen nabij het rivierstadje Wilshin's Lodge, en het is al diep in de nacht wanneer we aan de ingang van de mijn aankomen. Tshonka (Sven) neemt alweer het voortouw en houdt professioneel de Duisternis op afstand. Hier passeert duidelijk geregeld volk want we vinden her en der verspreid over de mijngangen en -kamers nuttige dingen zoals potions en geneeskrachtige kruiden. Maar af en toe mogen we ook een Growing Dread kaart aan de stapel toevoegen of zien we iets wat ons naar de fles doet grijpen om het meteen weer te vergeten, zoals wanneer een achtergebleven Doc (Vince) het ravijn aan een gammele brug in tuurt en iets naar hem voelt terugkijken.

 Hoss waagt zich op de gammele brug...

Dit moet ooit een vruchtbare mijn geweest zijn, maar de meeste gangen zijn dicht gemaakt en leiden nergens meer naartoe. Af en toe laten we een zorgvuldig opgezette valstrik van de Scaffords afgaan, meestal het plafond dat genadeloos op onze hoofden terecht komt (2d6 hits voor 2 schade per hit). Doc's verbanden gaan er vlotjes door om zichzelf op de been te houden.
Dutch (Tim) kan met zijn technische kennis een spoorwissel instellen zodat verderop in de gangen iets niet helemaal fout gaat. Dan blijken we plots omgeven door een zwerm monsterlijke spinnen die hier blijkbaar hun nest hebben en als wachthonden worden gebruikt... Raar dat die Scaffords daar zelf geen last van hebben, het klassieke D&D dungeon dilemma!

Een nest void spiders

De spinnen vormen geen gevaar, behalve voor Doc die zich alweer dient te genezen tussen het knallen door, en meestal ook nog mis schiet. Maar dat vindt hij helemaal niet zo erg want hij heeft net een soort ontdekt die nog niet in z'n notities stond (XP)! De anderen maken de vieze beesten in sneltempo af voor ze meer schade kunnen berokkenen.
Ondertussen neemt de hitte toe, zowel binnen- als buitenspel!

Dat het warm is! 

Een tweesprong leidt ons naar een vreemde, gitzwarte poel waarnaast ook een portaal blijkt te zijn, maar verder loopt de kamer dood. Een eenzame Dark Stone Brute vormt geen gevaar en wordt vakkundig, zij het iets trager wegens zijn dik vel, afgemaakt. Ondanks de vele hits levert het slechts één miezerige Dark Stone op, maar beter dan niets! De meesten vinden hier nog wat extra dollars ook (loot!).


Tshonka oppert de mijn te volgen en het portaal zo te laten wegens onnodige risico's die de missie alleen maar negatief kunnen beïnvloeden. maar de nieuwsgierigheid van Doc & Dutch is té groot en de twee springen er halsoverkop door om terecht te komen in een verzengend hete wereld die gemaakt lijkt te zijn van vloeibare en gestolde lava: het legendarische Cynder! Doc vult uitgelaten z'n lege pot met een staal van wat gestold magma, maar de hitte weegt (ook in het echt!) en na niet meteen iets te vinden keren de twee gelukszoekers terug naar de mijnen en hun kompanen. Doc zweert ooit terug te zullen keren naar Cynder om de wereld verder te onderzoeken.
Terwijl de twee bijbenen vinden de anderen wat een verlaten kamp lijkt diep in de mijn. Wanneer Dutch arriveert betreden ze het schuilhol en zetten ook nog een val in werking, die alweer tonnen rotsblokken op onze koppen doet neerkomen. Van de Kolonel geen spoor... al is ook hier een schitterend portaal dat elders naartoe leidt...

Scafford hideout! 

Het kampement wordt naarstig doorzocht (toevallig geeft de encounter ook de kaart "Scafford Hideout"!) en levert extra goud, dollars en een enkele dark stone op. Maar het zit nog niet goed in onze zakken of wie komt daar doorheen het portaal, niet blij met onze aanwezigheid in z'n geheime schuilplaats: Colonel Scafford zelf, geflankeerd door wat z'n keurwacht lijkt aan Scafford Bandits, met 1 elite ability en wel 2 hideous mutations. Lieve jongens!


Een hels vuurgevecht breekt los en links en rechts gaat er een bandiet neer, al kost het ons meer moeite dan we gewoon zijn met al die mutaties! Er breken ook nog eens drie tentakels door de vloer van de mijn die zich mengen in het gevecht en toevallig alleen ons belagen. Vinden wij niet erg, méér loot!

De finale tegen de Colonel en diens mutanten! 

Uiteindelijk liggen alle bandieten doorzeefd op de grond en kunnen we ons concentreren op de Kolonel, die met z'n machtige 27 hit points toch wel even recht blijft staan. Maar voor hij richting uitgang kan vluchten of door het portaal springen geeft Hoss hem de genadeslag met z'n zware pikhouweel, afgemaakt door Tshonka met wat hulp van z'n nieuwe "vriend" en diens krachtige void child pistol... De Kolonel gaat neer in een wirwar van tentakels en wij kunnen de dollarbiljetten van de dikke beloning al ruiken! Al bij al geen slechte onderneming, en het kostte ons zelfs weinig moeite (Tshonka sakkert zelfs dat het té vlot ging), ondanks de vrij dikke eindbaas.

Maar dan volgt de terugreis naar de beschaafde wereld... zoals steeds gevaarlijker dan de missie zelf. Hoss wil kost wat kost terug naar Fort Landy voor de zekerheid een smid te vinden, en ook minder gevaren onderweg tegen te komen. maar Doc en Tshonka overtuigen de prospector ervan weer naar Adlerville te reizen, de Large Mining Town (zij het met corrupte wetsdienaren, maar daar doen we nog wel eens iets aan).
Zonder koets is de reis nog steeds riskanter, we spreken dan ook af samen te zullen leggen om er één aan te schaffen als er deze keer een smid te vinden is. De vorige keer niet genoteerd, dus de stad wordt weer van nul heropgebouwd. Onderweg worden we overvallen door indianen van de gevreesde Black Fang stam, die volgens ons op de vervloekte bijl van Tshonka af komen, maar onze spoorzoeker lacht dat weg. Wij weten wel beter. Drie helden kunnen nipt op hun paarden ontkomen via een smalle richel, maar Hoss heeft minder geluk en wordt stevig aangemakt door de wilden (yata kuti of dood). Hij verliest welgeteld één dark stone, het had veel erger kunnen aflopen. Daarna slapen we onder een prachtige sterrenhemel, hetgeen Dutch twee extra permanente levenspunten of sanity oplevert, maar Hoss blijkt plots bezeten van één of andere demoon en slaat dreigende wartaal uit, hetgeen de arme man 1 permanente sanity kost! Doc kan nog net de woorden "Cynder" en "Bel'ial" opmaken... We hebben de aandacht van iets gewekt dat mogelijk de Scafford Gang gebruikte voor z'n snode plannetjes...
Na nog een ambush door een pack void hounds (hetzelfde dat ons al eerder verraste?) die we dankzij een aflossende wacht 's nachts weten te ontwijken arriveren we dan eindelijk in...

Adlerville blijkt te lijden onder de corrupte sheriff en diens trawanten maar de zaken gaan goed, en ook nu zijn het weer solden in de general store! Doc en Hoss bezoeken de speelhal om zwaar te gokken, dark stone te verpatsen (aan 50$ per stuk) en beiden een dark stone poker chip aan te schaffen. Doc slaagt erin mits zwaar bluffen weer te winnen met pokeren (750$!), maar het levert hem unwanted attention op van de lokale goons. Tshonka is dan maar verantwoordelijk en gaat een postkoets en dark stone bullets kopen bij de smidse (samen gelegd) die iets duurder blijkt dan voorzien. Dutch gaat naar de nieuwe outpost (de oude werd vernietigd door Tshonka toen z'n dark stone slecht reageerde met de berg aldaar), open gehouden door ene Oleg en diens vrouw Svetlana, maar de prijs om daar dark stone te verkopen ligt bijzonder laag (30$ per stuk).
 
 Return to Adlerville

Na een verkwikkende nacht in het hotel besluit onze rancher girl terug te keren en ze kan haar stenen verkopen aan 200$ per stuk. Een heuse zakenvrouw. Ze kan ook nog eens een vuurzweep voor een spotprijsje op de kop tikken, een artefact uit Cynder! Doc gaat stikjaloers zijn. Hoss gaat zich bedrinken en nog wat gokken in de saloon en komt daar opnieuw z'n kameraad Mike tegen, die z'n verhaal weer afsteekt van het vervloekte standbeeld. Tshonka bezoekt de indian outpost en Doc de lokale Doc om z'n gevulde pot te verpatsen en een dark stone injectie te laten zetten (beschermt tegen corruptie)... het levert hem de volle 600$ op! Hij is nu nog meer vatsberaden om naar Cynder terug te keren.
De sfeer is niet best en buiten Dutch besluit iedereen te vertrekken voor ze in aanvaring komen met de lokale bende. Allen kopen nog een handige sifting pan alvorens te vertrekken. De indianen sluiten hun winkel na bedreigingen door de bendeleden, en Dutch bezoekt de Doc om wat corruptie te laten wegsnijden en een ook dark stone injectie te laten zetten. Al die dark stones en items vol dark stone eisen stilaan hun tol.

Dan wordt overlegd welke missie als eerstvolgende te ondernemen. Doc wil naar Cynder en meent dat z'n (gekopieerde) aantekeningen de weg wijzen, maar de anderen vinden dat te gevaarlijk met al die lava en dat vuur. Hoss wil de corrupte goons finaal aanpakken voor Adlerville verandert in een outlaw town. Ze besluiten ook Mr White te mijden want echt vertrouwen doen ze hem niet, zijn werkgever Mr Gates nog minder. Dus wordt uiteindelijk besloten Mike te zullen helpen met zijn vervloekte beeld, dat hem niets dan ongeluk bezorgde sinds hij het "vond". Wanneer blijkt dat de prospector dit van op een begraafplaats in Jargono meenam, is Doc's interesse en Tshonka's ergernis gewekt... Terug naar de jungles van Jargono!

Geen opmerkingen: