zondag 14 januari 2018

Imperial Assault: Phantom Extraction

De eerste side mission, waarbij C1-10P (oftewel Chopper uit de geweldige Star Wars Rebels animatieserie) gered dient te worden uit de klauwen van het Keizerrijk, mét behulp van Hera Syndulla die bijzonder handig zal blijken als bondgenoot. Het hoeft niet gezegd dat het Keizerrijk alles op alles zal zetten om te voorkomen dat de rebellen deze twee bondgenoten zullen vergaren voor de campaign... maar op threat niveau 2 blijkt dat toch niet zo evident.


De rebellen arriveren per schip aan de buitenpost, waar ze worden opgewacht door enkele droids en Trandoshan hunters. Twee jet troopers arriveren ook nog ter versterking, en dat blijkt nodig tegen de assistentie die Hera de rebellen geeft (+1 schade en nog wat). De imperials vallen als vliegen tegenover de losgeslagen rebellen, en door de lage threat level komt er niet meteen versterking. De enige kans op versterking wordt door Diala om zeep geholpen wanneer ze de laatste jet trooper uit de lucht mept. De rebellen krijgen zo zeker een beurt lang vrij spel om de terminals te deactiveren en zo de deur te openen. Binnen blijkt het vergeven van de probe droids, waaronder 1 elite, maar ook die zingen het niet al te lang uit tegen de overmacht. Ze slagen er wonderwel in Gaarkhan te verwonden, waardoor de rebellen het al wat warmer krijgen. Maar zodra de cel van Chopper open gaat en Hera verdwijnt om de Ghost op te pikken, keert het tij! Het Keizerrijk stuurt versterking en stormtroopers, jet troopers en een heuse dewback rider arriveren om de helden tegen te houden. Gelukkig voor de rebellen hebben ze nog enkele activaties over en kunnen ze deze kleine overmacht al een beetje verwonden alvorens de laatste twee rondes ingaan...
En dan doemt uit de nevelen een bleke figuur op met een dubbele rode lichtsabel: de Grand Inquisitor!


De rebellen trekken bleek weg en beseffen dat de overwinning bloed, zweet en tranen kosten zal. De Inquisitor zet z'n zinnen op Fenn, die bijna een duel zal uitvechten met hem. De dewback rider slaagt erin Diala te verwonden alvorens Chopper hem van de kaart veegt (driftige robot!), en een laatste jet trooper geraakt voorbij Gaarkhan om Saska ook te verwonden. Enkel Fenn kan dus de rebellen nog de overwinning bezorgen door recht te blijven!


De Inquisitor slaagt er nét niet in Fenn te verwonden waardoor het aankomt op welgeteld 1 aanval van Diala om al dan niet de Inquisitor te kunnen verslaan. De jet trooper is geen probleem voor een losgeslagen Gaarkhan.
Diala chargeert, haalt uit en... doet hem welgeteld 4 schade, nét genoeg om hem van het bord te vegen. De laatste actie in de laatste beurt van de laatste ronde.
Rebel victory!

Light vs Dark: erop of eronder!

Chopper is gered en onze helden winnen Hera en Chopper als bondgenoten voor de rest van de campaign... Kan een verschil maken in de komende missies!

De lage threat deed van in het begin de Imperial de das om, waardoor er geen tot weinig versterkingen bij kwamen gedurende de missie. Enkel bepaalde gebeurtenissen brachten af en toe wat extra vijanden op het bord, maar nooit genoeg om echt een dreiging te vormen.
De Grand Inquisitor kwam op het bord middels een influence kaartje (kost 2), waardoor de missie uiteindelijk nog bijzonder spannend eindigde, en dat is toch de bedoeling! Zonder hem was het bijna een wandeling in het park voor de rebellen zonder enige vorm van tegenstand (en dan rolde ik nog beestig goed op verdediging ook!). Ik had gemakkelijk met de Inquisitor kunnen weglopen en me verschansen tot het einde van ronde 6 maar dat zou een lullige overwinning geweest zijn. Kantje boordje, daar is het toch waar het om draait!


Volgende missie wordt Under Siege... binnen 2 weken het vervolg!

Geen opmerkingen: