vrijdag 20 mei 2016

Civil War

Het vaste recept in de Kinepolis van Leuven: een Marvel film en cocktails van de dag in de Celebrities, deze keer was het weer de beurt aan de Tequila Sunrise!

Momenteel lopen er 2 Marvel films gelijktijdig in de bioscopen, overkill noemen ze zoiets ook wel. X-Men: Apocalypse staat volgende week op de planning, nu was het de beurt aan Captain America: Civil War. Oftewel Avengers 2.5 want het aantal superhelden is bij momenten niet bij te houden!


Teveel van het plot vrij geven zou spoilen zijn, alsook welke helden precies de revue passeren. Dus hou ik het zeer vaag. De eerste helft is een standaard whodunnit met Cap, Falcon, Black Widow, Iron Man, Scarlet Witch, Vision (de helft van de Avengers dus) en Bucky (aka Winter Soldier). Een explosieve intro, maar naar de helft toe loopt de actie op automatische piloot en tegen de pauze (schandalig tijdens een avondvertoning) vond ik ‘m zelfs saai worden… en dan barst hij uit z’n voegen! Van zodra er (bekende én nieuwe) helden bijkomen en het conflict tussen Cap en Stark escaleert wordt hij terug boeiend, de helden perfect weergegeven, het plot verrast weer… en de film wordt naar mijn bescheiden mening de beste van de drie Captain America films!
Alleen de slechteriken zijn weer oersaai en dienen alleen als plotmechanisme. Nochtans wel goed geacteerd.


Tip: blijven zitten voor een mid-credits én post-credits scène die beiden dienen als teaser voor NIEUWE films.
En nu aftellen naar de Apocalyps!

Geen opmerkingen:

Darktide: The Miniatures Game

Aangekondigd door Warhammer, een "bordspel" adaptatie van het Warhammer 40,000: Darktide videospel. Normaal ben ik daar uiterst e...