zaterdag 14 november 2009

Friday the 13th

Yup. Gisteren was het vrijdag de 13de. En dat was, zoals gewoonlijk, best een aangenaam dagje. 's Avonds films gezien in de stijl van, met name:

Friday the 13th (2009). Was niet gepland, puur toeval. Of hij goed was? Viel mee, niets bijzonders. Beter dan de originele? Ook niet echt. Hollywoodbudget, dat wel. Massa's slachtoffers ook. En men probeert steeds origineler manieren te bedenken om mensen van kant te maken. Een relaunch van de franchise, maar uiteindelijk overbodig. Vat films 1-5 een beetje samen. En Jason is in betere conditie dan ooit tevoren.
Het einde (dode Jason komt - gaap - weeral uit het water en grijpt leading lady vast) was voorspelbaar en overbodig. De sequel(s) zit(ten) er aan te komen.

Daarna ('t was nog redelijk vroeg) The Last House on the Left bekeken, de originele van Wes Craven uit de Seventies. Viel ook fameus tegen. Soortement experiment om te zien hoever ze (indertijd) konden gaan in de cinema zalen. Nu totaal gedateerd in tijden van Hostels en Saws. Amoraliteit van de evil gits was wel opvallend, alsook de incompetentie van de flikken (slapstick paste niet echt bij de rest van de film).

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...