zondag 9 mei 2021

Marvel United - Playtest

En dan blijkt Marvel United geweldig te scoren bij mijn kinderen! Op één weekend tijd alle drie de villains uit de basis doos verslagen en ze vragen al om meer.

Omdat het spel gebruik maakt van symbolen en een minimum aan (Engelse) tekst waren ze verrassend snel mee met de regels. Voordeel van coöperatief spelen is dat de papa dan kan helpen waar nodig. Al moet ik toegeven dat ze tactisch best wel goed waren.
Wegens alle villains verslagen een overzicht van wat er in de basisdoos zit:

*Red Skull: maakt gebruik van Hydra henchmen (Bob, Crossbones, Madam Hydra en een massa thugs) en brave burgers brainswashen om de helden bezig te houden en z'n track vooruit te laten gaan. Komt die op 20 is het over en uit. En van zodra de combo's mekaar opvolgen kan dat snel gaan. Twee keer verloren (spel aan het leren), de derde keer meer tactisch gespeeld en nipt gewonnen met Ant Man, Hulk & Wasp.

 
*Taskmaster: Onkwetsbaar zolang er crisis tokens op het bord liggen en hij leidt de aandacht af door bommen te leggen en terroristen z'n vuile werk te laten opknappen. Mits crisis tokens (en civilians en thugs) kuisen tijdig kwetsbaar gekregen en genadeloos afgemaakt door Iron Man.

*Ultron: Zou de moeilijkste van de basis villains zijn, maar van de eerste keer verslagen door Black Widow, Captain Marvel & Wasp. Girl powah! Zijn tactiek bestaat erin de map te swarmen met Ultron clones en alle locaties vol betekent verloren. Steeds actief civilians en thugs/clones gekuist en op korte termijn hem kwetsbaar gekregen en mits goeie combo's van kaarten afgemaakt.

Goeie investering! Sfeerfoto vanop de hobbyzolder:

Let ook op de speelmat. Beste add-on van de Kickstarter want zonder is de sfeer en het spelverloop een pak minder.

Eerst Guardians of the Galaxy uitspelen (Ronan) en daarna staat Infinity Gauntlet (Thanos) op de planning, dat een totaal andere ervaring én uitdaging zou bieden.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...