dinsdag 13 oktober 2020

Koken met Diego

Een nieuw hoofdstuk in ons experimentele kookboek: confituur!

Experiment #1: Vijgenconfituur

Sinds lange tijd staat er een vijgenboom in onze tuin, waarvan de vruchten gedurende jaren telkens op de grond belandden en uiteindelijk voor de vliegen en wespen waren. Zonde!
Sinds enkele ex-collega's daar zot van bleken en vijgen ook nog goed voor de gezondheid zouden zijn heb ik het plan opgevat daar eens iets mee te doen. Confituur dus!

Recept voor vijgenconfituur googlen, rijpe vijgen plukken en de pot in! Dat het gemakkelijker is dan een (deftig) ei bakken. Uit 1 kilogram vijgen haal je ongeveer 4 potjes confituur. Resultaat:

Heerlijk bij wild of kazen of gewoon op de boterham. Ik geef graag nog een foto mee van de bron van dit alles:

Interesse in een potteke of een scheut (tak) van de boom? PM want binnenkort wordt hij weer gesnoeid.

Geen opmerkingen: