zondag 5 april 2020

Zombicide - Corona Campaign - Part 4

De beruchte dubbele missie Gauntlet/Extraction (C9) waar de vorige campaign spaak liep. De generator voor de schuilplaats terug opstarten met een bus naft. Maar eerst moet er natuurlijk naft gevonden worden... Nick en Derek voegen zich bij het team, en Kyoko start nu gewoon ieder spel met een rifle! Ze vindt of krijgt ook nog een scope en ammo, dus is meteen ook de dodelijkste van alle survivors.

Part 1: Gauntlet

De eerste map verliep erg simpel, vooral omdat de achterste deuren gewoon open stonden en de survivors dus gemakkelijk met de jerrycans naft aan de haal konden gaan. Voor de sport en om nuttige dingen te zoeken breken ze een van de twee gebouwen open, maar buiten enkele walkers geen echte problemen.


Vlak voor de exit verschijnt echter een abomination op het bord, die de survivors enkele rondes langer ophoudt alvorens ze kunnen ontsnappen naar de volgende map en de generator.


Part 2: Extraction

De survivors houden zich nog even in, Kyoko staat 1 XP van het gele level. Van zodra het gebouw met de generator is open gebroken gaat het spel in het gele level. Iedereen doet z'n best om zoveel mogelijk weer van het bord te knallen en de generator (en elkaar) te beschermen, maar langzaam lopen de straten vol. Het duurt niet lang voor de eerste Plague Doctor met z'n bodyguards verschijnt...


Ondertussen knalt Kyoko zoveel mogelijk zombies af, terwijl ze ook de objectieven opraapt om zo vlug mogelijk in level te stijgen. Extractie gebeurt pas wanneer 1 survivor in het rood eindigt. Tactisch wachten de survivors nu iets langer alvorens de generator op te starten en er zombies naartoe te trekken (noise!), en dat lijkt te werken. Er verschijnen zelfs twee Plague Doctors tegelijk (extra spawn zones), die een ware horde aansturen.


Gelukkig zitten de dobbelstenen mee en kan iedere survivor een afstandswapen scoren, waardoor de dreiging onder controle wordt gehouden. Af en toe zorgen runners voor een lichte paniek, gelukkig heeft Kyoko de scope om ze er vanop afstand uit te pikken..


Ook de twee Plague Doctors worden door haar vanop afstand uitgeschakeld, waarop hun spawn zones ook meteen verdwijnen. Ondertussen zit ze in het oranje level, de zombie spawns dus ook. Wanda besluit dan maar de generator in gang te steken met de naft die ze mee draagt, Neema houdt de zombies buiten. Eén ronde voor het einde is het zeer spannend tegen een overmacht, maar gestoord rollen helpt de survivors het overwicht te behouden... Uiteindelijk is het nog één ronde voor Kyoko het rode level zal bereiken... De survivors zijn omsingeld, runners naderen langs alle kanten en er staan zelfs twee fatties bij Amy en Nick...

Last Stand

Maar Kyoko lost de verwachtingen in en knalt genoeg van het bord om het rode level te bereiken... de helden worden opgepikt en de schuilplaats is voorlopig weer gered!

Ultrared mode!

Wegens reeds een rifle voor zichzelf neemt Kyoko haar crowbar mee naar de bunker. Een nieuwe survivor duikt op en vervoegt de groep: Dave! Dat wordt leuk met de molotov cocktails!


Volgende keer de mid-finale.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...