zondag 29 maart 2020

Corona Update

Frappant om vast te stellen hoe ieders sociale maar ook persoonlijke leven veranderd is op zo'n korte tijd. 2 weken quarantaine en nog onduidelijk hoe lang die nog zal duren. En ook opmerkelijk welke initiatieven er dan boven komen om toch zo goed en kwaad mogelijk dat fragiele contact met vrienden en familie te behouden. Alsook hoe flexibel mensen zijn en hoe snel iedereen in opgelegde patronen vervalt.

Thuisonderwijs, week 2

Vrijdag had Lars een klasgesprek via Skype na twee weken thuisonderwijs.

Zaterdag hebben onze kinderen vriendjes en vriendinnetjes gesproken via Hangouts, zelfs trampoline gesprongen via de laptop. Prachtig.


Ook wij hielden een pizzafeestje met vrienden via hangouts... voor herhaling vatbaar!


En broeder Musta zette een heuse streaming internetradio op (Radio Fritel) mét aanvraagmogelijkheden om enig vertier en verstrooiing te bieden in deze moeilijke tijden. Zaterdag was de eerste uitzending (PM voor de podcast, ik zet die niét openlijk online), en ook dat zal zeker een vervolg krijgen. Geweldig!


We roeien met de riemen die we hebben en tot nu toe lukt dat best aardig. Dat ik geen sociaal wezen ben helpt daar toch wel bij, al mis zelfs ik natuurlijk familie en vrienden.


Wees veilig en lief voor elkaar. Nog efkes en 't is Paasvakantie.
Hier nog een gedichtje van Lars over het virus dat hij voor school maakte...

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...