zondag 8 juli 2018

Sjock!

Zaterdag, na een afwezigheid van twee jaar en ondanks loze beloftes (viel onder andere samen met Comic Con Gent), eindelijk terug aanwezig op het fan-tas-tische en wereldvermaarde (in zijn genre) Sjock festival in Gierle!


Na een deugddoende Duvel in tussenstop Melkouwen en een noodzakelijke Bicky Burger in Grobbendonk begaven we ons in de Diepe Kempen, ofwel de uitgestrekte velden en bossen van Gierle en leek het alweer alsof we een andere wereld betraden. Zo eentje waar de cocktails vrolijk stromen, de angus beef burgers nét dat ietsje beter smaken, rockabilly nooit is weggeweest en tattoos quasi verplicht lijken.

Gezien van op de affiche: Nine Pound Hammer, Los Coyote Men, Lords of Altamont, Rotten Foxes. En die rockten stuk voor stuk als de beesten. De enige teleurstelling bleken ouwe punkers Dead Kennedys... Wat een zeikerds!
Dé revelatie wat mij betreft: The Mummies, die hier hun énige Europese optreden gaven van het jaar. Legendarische garage trash uit Californië met een welhaast mythische biografie. Straight up my alley.

Sfeerfoto's:

 

Volgend jaar vaneir!

Geen opmerkingen: