vrijdag 6 april 2018

BIFFF 2018 - part 1

We hadden een waterdicht plan voor het vroege donderdagprogramma van het BIFFF: na het werk met de trein vanuit Aarschot, dan overstappen in Leuven en goed op tijd voor de eerste film om 18.30u. Helaas, het vertrouwen in de NMBS bleek ongegrond, want de overweg te Wezemaal had technische problemen waardoor de trein een half uur bleef stilstaan te Aarschot, ik pas rond 18u een trein richting Brussel kon scoren en ruim 10 minuten te laat in de Bozar arriveerde. Film bezig... spijtig.
Deze heb ik dus gemist en naar het schijnt was hij nog goed ook:Doeme toch!
Ondertussen een beetje van de Kunstberg genoten, wat rondgelummeld op het BIFFF, trollekes gedronken en me verbaasd over de hoeveelheid (scheef) volk dat daar jaarlijks (meer en meer) op af komt. Daarna helemaal klaar voor de hoofdfilm van de avond: I Kill Giants!Een psychologisch coming-of-age drama met een budget én gebaseerd op een manga over een teenage girl met konijnenoren en mentale problemen dat op reuzen jaagt terwijl alles rondom haar naar de verdoemenis lijkt te gaan. Verrassend low-key en ontroerend met toch wel weinig actiescènes. Topper!


De special-FX man bleek zowaar een Belg te zijn, en ook Belgisch belastinggeld bleek de film te hebben gesponsord! Allen spijtig dat de mens geen liedje wilde zingen zeg!
De avond toch goed gemaakt met nog een trolleke, maandag het vervolg met de andere kliek.

Geen opmerkingen: