donderdag 22 maart 2018

Pandemic Legacy: Season 1

We zijn al een tijdje op onregelmatige basis Pandemic Legacy aan het spelen, de Legacy variant dus van de klassieke Pandemie/Pandemic van Z-Man Games. Ik ga proberen spoilers te vermijden, want  de gehele belevenis draait natuurlijk volledig rond de verrassingen overheen de gehele campaign.


Grootste verschil met een klassiek spelletje Pandemie: de campaign! Gespreid overheen welgeteld 1 jaar (12 maanden/sessies) probeert een team onderzoekers (de spelers dus) de virussen het hoofd te bieden en de wereld te redden van de totale ondergang. Maar daar stopt het zeker niet, en zoals het een Legacy game betaamt zitten ook in deze doos tal van gesloten doosjes, mapjes, stickers en kaartjes. Winnen of verliezen of bepaalde objectives behalen verandert het spelverloop, en naargelang de campaign vordert verandert ook het spelbord. En daar ga ik stoppen want meer onthullen zou spoilen zijn.

Biedt zéker een meerwaarde tegenover een klassieke Pandemie, het enige nadeel is dat zo'n campaign maar één maal speelbaar is want uitgespeeld betekent ook het bord vol stickers en alle verhaalelementen geopend en opgebruikt. Anderzijds, een spel dat 12+ sessies (zeker zo'n 6+ avonden) spelplezier garandeert brengt z'n investering wel op.
PS: Het enige verschil tussen de blauwe en rode doos is de kleur van de doos.

We zitten nu in november en staan dus vlak voor de grote finale... zeer benieuwd hoe dat zal aflopen. Season 2 ligt ook reeds in de winkel, dus een vervolg behoort tot de mogelijkheden.

Geen opmerkingen: