BB Weekend 2017: Kroegentocht Haringe

Op queeste om de lokale café's en bieren te verkennen, en we hebben ons uit-ste-kend van deze taak gekweten! Uiteraard worden alleen de deftigste foto's online gepost (ahum)...

De ochtend ingezet met ontbijt met bubbels... GRATIS bubbels van de huisbaas want anders drinken wij zoiets niet. Met een eike.



Dan rond een uur of 11 St-Joseph binnen alwaar de locals al druk aan het kaarten en tooghangen waren. Op het menu als tweede ontbijt ne "Poater" (Kapittel Pater Watou). "Dieje sta wel ni koud hé mannen". En hij smaakte nog ook begot.


Daarna een wandeling door Vlaamsche Velden die ons via een clandestien sluiske op het Smokkelpad even de grens over leidde, los Fransenland binnen! 100 jaar geleden zou het allemaal zo simpel niet geweest zijn. Overal stille getuigen aan de gruwelen van weleer...

Smokkelaars op pad

Bienvenue en France!

Een krater uit '14-'18


Den Yzer!

Passeerden we daar toch geen louche uitziend etablissement genaamd d'Heybeke dat een verrassend gezellige kroeg bleek te herbergen! Enkele speciale biertjes, gratis plankjes kaas en salami en halfuurtjes later waaiden we een eindje na de middag weer buiten. West-Vlaamsche gezelligheid ten top!



In d'Heybeke kregen we nog een gouden tip waardoor we niet meer tijdig in het Poperings Hopmuseum zouden geraken, maar dat kon ons nog weinig schelen. Au Saint-Eloi te Houtkerque, uitgebaat door de 84-jarige Gisèle, met als specialiteit Picon. Moésten we zéker proeven. Vooruit dan maar. Deze keer legaal de grens over met de wagen, decennia terug de tijd in.


Alleen de Musta durfde het aan een tweede Picon te bestellen, de rest zwakte af naar Pelforth of koffie... na de cultuurshock was het tijd om de innerlijke mens te versterken, en dat gebeurde in 't Jagershof. Dat ze daar ook St. Bernardus schonken was geheel toeval!


Daarna haakten twee broeders af, en met drie zetten we de avond in... Beginnend in 't Smokkelhof alwaar ze een lokaal biertje bleken te tappen, Harings Orgelbier. Vernoemd naar het legendarische Van Peteghem orgel dat aldaar de kerk zou sieren maar helaas (of gelukkig maar) bleek die altijd op slot dus we kunnen er niet verder over getuigen. Lekker bier wel.


Daarna Le Cadran in voor nog een Orgelbierke en daarna werd alles een beetje troebel en worden er ook geen foto's meer gepost. :-)


Een geslaagde kroegentocht van zo'n 12 uur toch wel. En gehéél cultureel onderbouwd. Alstublieft!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Legion

Carnaval vlaaikes