zaterdag 30 september 2017

Game Night

Een game night waarbij uiteindelijk 2 personen aanwezig waren (ikzelf en Hans) van de 10 genodigden, de rest had allemaal andere zaken omhanden. Maar da's helemaal niet erg want dan komen er nog eens 1vs1 games op de tafel!

Zoals Kaosball, nog steeds een persoonlijke favoriet maar als we met meer spelen wordt die steevast over het hoofd gezien. Blijft een stevig spel, maar heeft nooit een publiek gevonden wegens tussen sport- en vechtspel in en dus te moeilijk plaatsen voor de meesten. Vorig jaar verschenen er 3 nieuwe packs met ringers (star players) die zonder enige vorm van aankondiging op enkele online game sites gedropt werden en verder uiterst moeilijk te verkrijgen waren. Sindsdien is het zorgwekkend stil rond dit spel...

Maar: onze exhibition match! Ogres vs Vampires, en ze zullen het geweten hebben!


De vampieren hadden de Butcher in hun rangen, en dat konden enkele onfortuinlijke ogres al vlug niet meer navertellen. Dood bij de minste wonde was vrij hard. Maar ook onze olijke dikkerds wisten twee vampieren tot as te herleiden, waardoor het uiteindelijk nog spannend werd om die finale kill bonus!


Maar de fouls (teveel gecheat en geen centen over om de ref om te kopen) deden de ogres de das om en met uiteindelijk 10 strafpunten moesten ze het onderspit delven tegen hun ondode tegenstanders. Mooie tackle in de laatste fase tegen Macho Libre, maar die 4 extra punten hadden het verschil niet gemaakt.

Hans 1 - V 0

Daarna een introductiespel Carson City (Kickstarter Edition). Leuke worker placement game die bij momenten aan Scythe deed denken, zij het iets beperkter naar win condities toe. Een stadje uitbouwen in het Wilde Westen, uiteraard voorzien van de nodige sfeermuziek!


Zeker voor herhaling vatbaar, maar dan liefst met 3-4 spelers waardoor er automatisch wat meer animo en concurrentie op het bord ontstaat. En niet te vergeten méér duels!

Nipt gewonnen met 2 puntjes verschil!

Hans 1 - V 1!

Geen opmerkingen: