dinsdag 25 augustus 2015

Ant-Man

We hebben moeten zoeken naar een cinema die hem geprogrammeerd had staan, toch uitzonderlijk voor een zomer blockbuster van Marvel. Vaste stek Kinepolis in Leuven speelde hem niét, dus uiteindelijk zijn we naar Mechelen afgezakt én we hebben het ons zeker niet beklaagd!
Ik ben vertrokken zonder verwachtingen (Ant Man/Hank Pym is nu niet mijn favoriete personage) en heb één van de beste Marvel films gezien sinds de reboot van hun “Cinematisch Universum”.
Personages van vlees en bloed die een evolutie doormaken én geloofwaardig zijn. Rudd, Douglas en ook de andere acteurs waren perfect gecast. Mooi gedoseerde actie en special effects, steeds afgewisseld met de nodige humor om het licht te houden. Zelfs het obligate eindgevecht was dit keer draaglijk door de nevenpersonages en –plotjes plus de immer aanwezige (foute latino) humor, iets wat me bij andere blockbusters al eens in slaap deed vallen.


Ook enkele cameo’s (geen spoilers) om het verhaal en de personages te binden aan de andere Marvel films, met mid- en post-credits teasers naar Captain America: Civil War toe volgend jaar.
Eén van de mooiste verrassingen uit de film vond ik persoonlijk Wasp, maar verder ga ik daar niets van spoilen. Spijtig dat Hank Pym niet in Age of Ultron zat, dan was het verhaal van de origine van Ultron tenminste correcter geweest.

Mocht je de kans nog krijgen ga hem zeker zien op groot scherm!


Achteraf op het terras van het Verloren Stoveke beland voor Orval en Geek Talk. Zoals een zomeravond hoort te zijn!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...