zaterdag 28 juni 2014

Kaosball Test Match

Gisteren met confrater Filip de eerste Exhibition Test Play Match (1 vs 1) gehouden van het recent geleverde Kaosball en dat viel geweldig mee! Veel errata en onduidelijkheden bij aanvang maar na een eerste spel en het herlezen van het regelboek + de officiƫle FAQ is het zo klaar als een klontje. Vandaar dus ook een TEST match.


Een uniek "contest" systeem met kaarten, wat zeker in het begin voor verwarring kan zorgen (je mag niet 2x dezelfde score spelen in eenzelfde periode, iets dat al vlug over het hoofd gezien wordt). En de dobbelsteen (de "tie breaker die") is er alleen in het geval van een "tie" (gelijkspel). Eens 9 kaarten gespeeld ("burned") eindigt de periode en mogen de tegenstanders nog 1 laatste ronde spelen...
Ook andere unieke elementen, zoals het bieden op upgrades en "ringers" (star players die tellen als bruiser + runner) geven het spel zo z'n unieke karakter.

De test match ging tussen de Amazones en de Ogres, waar de vrouwen duidelijk in het voordeel waren (ik zou zelfs durven beweren "broken" zijn). +2 op fighting en alles telt als kill zone (vallen als enige team ook diagonaal aan). En toch wonnen de Ogres (al speelden we niet 100% volgens de regels). Cheaten (via cheat cards) kan lonen maar ook punten kosten op het eind.


Dat vraagt om een rematch, nietwaar?

Eindverdict: meer dan blij destijds de Kickstarter gesteund te hebben, ook al zat er een goeie 3 maanden vertraging op de uiteindelijke levering. Ik kijk al uit naar de volgende match (2-4 spelers mogelijk). Van League Play kunnen we voorlopig alleen maar dromen...

En morgen gaat Zombicide Season 3 live!

Geen opmerkingen: