woensdag 14 maart 2012

Comics!

Donderdag naar het Land de abonnementen gaan ophalen. Groot was de verbazing toen bleek dat er voor zo’n dikke drie maanden aan comics klaar lag. Was het alweer zo lang geleden? En is er iets veranderd, zowel in goede als kwade zin? Spijtig genoeg niet echt.

*Uncanny X-Men, toch wel het vlaggenschip der X-Men, blijft teleurstellen na de overbodige reboot. Na een niet echt geslaagde opener met een (alweer) gereïncarneerde Sinister en een nutteloos leger Celestials borduurt Marvel verder op een verhaallijn uit Uncanny X-Force. Een totaal overbodige verhaallijn waar een virtuele wereld gered dient te worden van enkele lokale half-goden. Nog even en ik zeg mijn abonnement op… na 15 jaar!

*Uncanny X-Force blijft een revelatie met schrijver Remender stevig aan het roer. Na het onwaarschijnlijk epische The Dark Angel Saga worden vooral de naschokken opgevangen. Een uitstapje naar The Age of Apocalypse (plug-in voor de nieuwe lopende reeks) en de terugkeer van… Otherworld en het Captain Britain Corpse. Het stokpaardje van Chris Claremont dat om de zoveel jaar gerecycleerd wordt (vooral door hemzelf) en voor mijn part nog een paar jaren in de kast stof had mogen vergaren. Teveel, te chaotisch en té. Ach ja. Ook de nieuwe tekenaar kan me niet echt boeien. Hopelijk na deze verhaallijn terug volle gas!

*Wolverine & The X-Men is geweldig! Er gebeurt teveel tegelijk, er worden deftige tekenaars op gezet, leuke personages lopen mekaar voor de voeten… Generation X voor een nieuwe generatie! Topper!

*X-Men boert achteruit, zowel qua tekenstijl als verhaal. Eerst een leger Sentinels in Oost-Europa, daarna komen de vampieren terug met Jubilee in de hoofdrol. De X-Men slachten vampieren alsof ze nooit anders deden… maar het boeit me niet echt. Nog even het voordeel van de twijfel maar ik vrees dat het niet lang meer gaat duren.

*X-Men Legacy is nog zo’n wisselvallige titel. De focus ligt al een hele tijd op Rogue (ze hadden de reeks evengoed Rogue & The X-Men kunnen dopen) en dat blijft nog even zo. Maar dan vindt de reeks zichzelf opnieuw uit als back-up titel voor Wolverine & The X-Men en dat is geen slechte zaak. De school van directeur Wolverine is pakken interessanter dan het saaie Utopia van generaal Cyclops. Ook een verandering van tekenaar was een goed idee, al stellen de gezichten soms nogal teleur (de positionering van de ogen is nu eenmaal een belangrijk gegeven). Bijna opgegeven maar ik denk dat ik deze nu nog wel een tijdje ga blijven volgen.


Op de “negeer” lijst, vooral uit financiële overweging: Generation Hope, X-Factor (nochtans interessante personages), New Mutants, Astonishing X-Men (abo destijds opgezegd na de teleurstellende passage van Millar)…
Nieuwe reeks Avenging Spider-Man intrigeert, maar dat komt vooral door tekenaar Joe Madureira (eerste 3 issues) die ze even mochten lenen van de games industrie. Het zal wachten worden op de paperback.
Avengers en Secret Avengers volg ik voorlopig nog via de paperbacks (dat scheelt itt maandelijkse issues).

Nog op de wish list: X-Men: Schism, Avengers: The Children’s Crusade (Scarlet Witch!) en Annihilators: Earthfall.

In april breekt hét Marvel Mega Evenement van 2012 los: Avengers vs X-Men!
Met de terugkeer van The Phoenix! Zou Hope daar voor iets tussen zitten?
De Avengers en aanhang willen Phoenix voor eens en altijd uit de weg ruimen, Cyclops en de zijnen willen de oerkracht gebruiken als katalysator om hun ras van uitsterven te redden. Als dat maar goed komt… (ik gok op “neen”).

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...