donderdag 1 september 2011

Captain America

Deze stond al de hele zomer op ons verlanglijstje. Ik heb begin augustus zelfs met Sam voor de Kinepolis in Leuven gestaan toen bleek dat ze hem nog niet speelden (niets die avond, zelfs geen Green Lantern) en van misérie dan maar pinten en een kebap gaan steken.

Maar na weken uitstel was het moment daar!
Captain America, The First Avenger!

En deugde hij? Jawohl!


Origine van een icoon, als propaganda voor de op komst zijnde Avengers film die verwacht wordt in mei 2012. De CGI die van hoofdrolspeler Chris Evans (The Human Torch uit de niet zo memorabele Fantastic Four films) een schrale kip maakt in het begin is erg overtuigend, al past z'n gezicht niet altijd even goed in het kader.
Persoonlijk hoogtepunt was de oorlogspropaganda waarbij Cap schaamteloos wordt misbruikt door het Amerikaanse leger om legercoupons te slijten, die een bijna getrouwe weergave waren van de eerste comics uit de oorlogsjaren (sla Hitler op z'n smoel). Hilarisch!
Verder een verhaal zoals je kon verwachten, zonder al te veel verrassingen. Goed gemaakt, maar het had toch iets méér gemogen. Ook booswicht van dienst Red Skull (Hugo Weaving waarvoor The Matrix nooit veraf is) krijgt iets té weinig screen time om echt indruk te maken. Leuke knipogen voor de fan boys (Howling Commando's mét Dum Dum Dugan, Stan Lee in een cameo, de allereerste comic uit 1941 die als propaganda aan de kindjes wordt gegeven, ...).


Na de credits volgt nog een teaser naar The Avengers mét korte trailer. De verwachtingen liggen hoog!

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...