maandag 5 september 2011

Blood Bowl

Zaterdagavond nog eens Blood Bowl gespeeld, waarbij thuisploeg de Bloedende Duyven (Human of wat daarvoor moest doorgaan) het opnamen tegen Sven zijn Necromantic Team vol ghouls, dikke flesh golems, weerwolven en zombies.
De Bloedende Duyven werden versterkt met een mutaant (thrower met 4 armen), een opgeroepen daemonette, toblins en de enige echte Broekvent als big one. Die laatste had al eens moeite te begrijpen wat hij juist moest doen, maar de toblins waren niet te houden! Ook de fans/hooligans droegen hun steentje bij.


Op het einde zat er één toblin op de gekwetstenbank (tussen uitzinnige bejaarden beland in het publiek), langs de andere kant lagen twee weerwolven, enkele zombies en een flesh golem in puin! En toch verloren!


Eindresultaat werd 1-2 voor het Necromantic Team. Hoe zoiets kan? Slecht rollen met de dobbelstenen (een oud zeer dat nooit schijnt te veranderen, zeker wanneer de tegenstander altijd raak gooit), niks dan voordelen bij de aftrap voor het andere team (éénmaal gratis bewegen, team herschikken…) en speciale upgrades bij creatie (+1 agility). Het bepaalde de match en bracht de Bloedende Duyven zwaar in het nadeel. En toch was het bij momenten erg spannend.


In de eerste helft een mooie touchdown voor sterspeler Ursus die alleen kon doorbreken. Nadat ze éénmaal gratis mochten herschikken vlak voor de aftrap viel de eerste touchdown van de ondoden nogal snel want de “quarterback slashers” stonden na 1 ronde in plaats van op het middenveld ineens vlak naast de bal!
De laatste helft werd een echt slugfest. De ondoden moesten er uiteindelijk gewoon voor zorgen dat ze na nog een doelpunt van hun wendbare quarterback (Tonnie kon er nog iets van leren) géén tegendoelpunt kregen. En dat was erg close!
In de allerlaatste ronde hing het lot van de Bloedende Duyven af van catcher Tonnie die vlak naast de bal stond! Nadat hij z’n tegenstander vakkundig ontweek moest hij enkel de bal oprapen, waarna hij er gewoon mee over de lijn zou kunnen lopen. Eén worp die een hele match beslist. En dan gooi ik natuurlijk... een 1. Fumble. Drop ball. Game over!

De vele slachtoffers en andere verwezenlijkingen zorgden er wél voor dat enkele van de spelers (Ursus, Diego, Boris en zelfs één der toblins) Star Player status beginnen te benaderen.
Binnenkort rematch. Ik heb ondertussen de starter ook online besteld: 45€ ipv de 70€ die Games Workshop er op de officiële website voor vraagt.

Geen opmerkingen:

Zombicide 2.0 - Solo Test

Zombicide 2nd Edition stond al een tijdje op de planning, maar alles buiten het regelboek zat nog onaangeroerd in de doos sinds die zo'...