zaterdag 18 februari 2017

Shadows Over Hammerhall

Vanaf vandaag als pre-order op de website van Games Workshop, komt op 25 februari officieel uit: Warhammer Quest: Shadows Over Hammerhall. Opvolger van Warhammer Quest: Silver Tower en grotendeels compatibel (de helden toch al zeker). Via de pre-order krijg je er een gratis Games Master's Screen bij, maar of dat nu de meerkost van de GW webshop (120€ inclusief shipping) waard is?
Grootste verandering: geen co-op maar een games master vandoen (zoals Heroquest) en tussen de queestes door gaat het avontuur gewoon verder in de stad Hammerhall zelf. Zoals de oude Warhammer Quest en ook Shadows of Brimstone dus. De 50-tal helden van Silver Tower zijn volledig compatibel. De helden nemen het ook op tegen allerhande chaos volgelingen in plaats van enkel Tzeentch. De grote slechterik is een Slaanesh aanhanger die zijn "verloren" god probeert terug te vinden, het miniatuur zat al in de ST "Arcane Heroes" expansie. Qué?

Grootste tegenvaller (en ik denk er blijkbaar niet alleen zo over) zijn toch wel de miniaturen. De vier helden zijn gerecycleerd uit de Warhammer catalogus en zaten reeds in de kaart expansie van Silver Tower. Ook de "monsters" zijn kits die tevens apart verkrijgbaar zijn voor Warhammer en bestaan uit Blightkings van Nurgle, Bloodreavers van Khorne en Kairic Acolytes van Tzeentch (alweer?). Drie groepen, wat het al vrij snel repetitief kan maken, al zijn er ook hier weer "exotic" tegenstanders voorzien voor dewelke je dus extra miniaturen dient te kopen.
Persoonlijk heb ik nog maar 1 van de miniaturen (de Sorcerer, de rest is dan ook bruikbaar voor Silver Tower), en de extra mogelijkheden zoals een stadsbezoek tussen het avonturieren door maakt het toch interessant. En ook nieuwe queestes in een traditionele dungeon setting spreken me wel aan.

EDIT: Pre-ordered via Wayland Games (75£ + 11,5£ shipping, zonder GM screen). Ik heb er dan maar meteen de Khorne dice shaker bij genomen, komt beter van pas dan zo'n GM screen.

Geen opmerkingen: