vrijdag 30 december 2016

Christmas Horror Double Bill

Tussen Kerst en Nieuw films gekeken in thema. Eerste op de lijst:

Krampus (2015)


Breekt op een sfeervolle manier enkele (vooral Amerikaanse) kerst tradities af, in het bijzonder het tegen de zin samenzijn met mensen die je in feite niet kunt uitstaan. En die worden wel erg geloofwaardig neergezet hier. De oma met Oost-Europese roots blijkt meer te weten over wat er gaande is. Vooral de "helpers" van Krampus zijn origineel en best leuk, zij het soms wel wat creepy (niet voor de kleinsten dus). De Kerstdemon zelf is vooral dreigend op de achtergrond aanwezig en komt gans op het eind zelf een beetje meespelen. Een geforceerd happy end - of toch niet?
Waar Trick 'r Treat uit 2007 een vaste Halloween traditie is geworden kan tijdens de kerstdagen Krampus aan de klassiekers worden toegevoegd. Boordevol cliché's, maar is dat niet net wat we willen met de feestdagen? En het kan niet iedere jaar Home Alone, Die Hard of The Sound Of Music zijn, toch? Dan nog liever...

A Christmas Horror Story (2015)
Anthologie film waarin een viertal kerstverhalen door mekaar lopen. Een spookverhaal over nonnen en ongewenste abortussen, iets met een kerstboom en een wisselkind, Krampus (hij weer!), en iets met de Kerstman en zombie kerstelfen. Vrolijk aan mekaar gepraat/gezopen door Bill Shatner zelve! Alsof dat alleen niet genoeg reden is om te kijken!


Ik vond 'm erg middelmatig en zelfs voorspelbaar, tot de magistrale plot twist op het eind die in feite halverwege al door Bill wordt aangekondigd. Niet genoeg om hem een tweede keer op te zetten (twee van de vier verhalen zijn misschien ooit eens voor herhaling vatbaar), maar wel om hem éénmaal aan te bevelen. Uiteraard tijdens de Kerstdagen om er de optimale voldoening uit te halen.

 
Ho ho ho!

Geen opmerkingen: