dinsdag 27 december 2016

Brimstone part 4


Mission 3: Seal the Void Gate
Bij ons vertrek uit Fort Landy komen we te weten dat de lokale priester (die zo "vriendelijk" was Shania gratis van een aura te voorzien), gewapend met een occult boek en met een kleine meute volgelingen zuidwaarts naar Arzhakov's Gate is vertrokken in een wanhoopspoging deze permanent te sluiten alvorens het ondenkbare zou gebeuren. Goed wetend dat dit nooit goed kan komen reizen we de fanatiekelingen achterna om desnoods dan zelf de gevaarlijke void gate maar te dichten.
Aan de ingang van de mijn waarin het portaal zich bevindt blijkt al gauw dat er een groep mensen gepasseerd is, en de eerste bewakers staan ons al op te wachten temidden een berg van knoken: een Void Sorcerer en diens waakhond, een Night Terror! De bizarre tovenaar hanteert verontrustende magie uit de void zelf, maar de gezamenlijke inspanningen van onze posse krijgt de twee abominaties klein! Jésus bidt om stranglers want deze leveren momenteel een extra premie op!
De Duisternis zegent ons nog met een kleine attentie, namelijk een boost van alle void tegenstanders (extra combat/attack gedurende deze hele missie).


De mijn blijkt vergeven van creaturen uit de void, we hadden geen dag langer moeten wachten om het portaal te dichten! We vechten ons langsheen hordes void spiders, hellbats en worden zelfs bijna om de tuin geleid door een kleiner portaal dat elders in de mijn geopend werd. Niets dat een welgemikte staaf dynamiet niet kan oplossen. Hier bevinden zich het mysterieuze boek en de resten van de andere meute (plus hun poen, dark stone, gear en artefacts!). Jésus eist het boek op met het excuus dat hij de meest "spirituele" van de groep is. Shania doorziet deze list van de Duisternis en deduceert dat het échte portaal zich nog dieper moet bevinden...


Ze leidt haar posse doorheen duistere gangenstelsels steeds dieper de mijn is, tot ze aan een vreemd altaar komen met wel honderd brandende zwarte kaarsen! Hier werd ooit een bizar ritueel uitgevoerd! Marcel de Cowboy doorzoekt deze kamer erg grondig maar vindt niets van enige interesse.
Erachter bevindt zich de boiler room van de mijn, en deze is gevuld met hete stoom die alle zicht belemmert. Bovendien houden enkele Night Terrors zich erin verscholen en vallen aan, maar vormen geen probleem voor de pistolen van onze helden als ze buiten de boiler room bevochten worden.
Een mijnspoor wordt ontdekt in de aangrenzende gang dat rechtstreeks het beruchte portaal in leidt! Dit wordt bewaakt door een andere Void Sorcerer en een nest stranglers, tot grote heugenis van onze bandiet die de dollartekens al in de ogen krijgt!


Terwijl de creaturen bevochten worden komen er steeds meer door het portaal geslopen. Jésus probeert wanhopig het ritueel uit te voeren via het occulte boek, maar lezen blijkt niet z'n sterkste kant. Dus gooit hij er maar wat dynamiet in, en die bekomt de void creaturen niet echt. Het duurt wat een eeuwigheid lijkt tot hij het portaal definitief kan verzegelen, en in tussentijd komen er nog massa's void spiders, hellbats, night terrors en zelfs een void hound onze helden belagen. Maar een echte bedreiging vormen ze niet, en de helden steken hun zakken vol met de loot die dit oplevert (het lijkt wel alsof onze bandiet het portaal niet dicht wil). Elke strangler levert nog steeds een extra 50$ op!


Uiteindelijk behalen de helden de overwinning op de Void, en vol zelfvertrouwen en de zakken vol loot en dark stone vangen ze de terugreis aan... Van de priester en diens gevolg geen spoor. En dan blijkt karma weer niet hun beste vriend...

In de canyons waar de poort zich bevond passeren ze een vreemde rotsformatie die gekend staat als Devil's Peak en die een verontrustende invloed op sommige helden heeft. Marcel krijgt spontaan een schurftige mutatie kado! Een overstroming verrast hen iets verderop, hetgeen resulteert in enkele verloren spullen die wegspoelen uit hun zakken.
Op weg naar Fort Landy dienen ze zich te verschuilen en uiteindelijk oostwaarts te vluchten voor het gevreesde Army of the Damned, een spookleger uit de Burgeroorlog dat de gehele streek onveilig maakt. Ook hier worden enkele spullen verloren tijdens de vlucht. Als ze tenslotte Seto's Mill, het dichtstbijzijnde stadje, bereiken blijkt daar net een void twister gepasseerd te zijn en twee van de acht locaties reeds vernietigd. Goed bezig!

Jésus vervloekt het lot dat net de smidse in puin moet liggen, nu hij een kist vol dark stone gespaard had om hier wapens en upgrades van te laten maken. Bill laat het niet aan z'n hart komen en koopt zich een fancy stropdas om te gaan gokken op de rivierboot van deze river town. En onze marshall doet dat zeker niet slecht! Shania bezoekt de smuggler's den en leert dat ze daar al eens artefacten durven verkopen uit andere werelden (onder andere vreemde science fiction geweren van het Targa Plateau). Marcel leert dat er een premie openstaat voor Night Terrors (maar liefst 150$ per held per kop!). Die nacht gaat er een angstgolf doorheen Seto's Mill en een opstand breekt uit onder de overhitte bevolking. Resultaat: een golf van vernieling en looters die alle winkels en openbare plaatsen belagen! Bill probeert de gemoederen te bedaren en bekoopt dit met enkele rake klappen. Jésus en Marcel kunnen de markt en de kerk berschermen. Het levert op want tijdens de mis worden zowel Marcel als Bill gezegend met extra permanente sanity, en door de priester ontdaan van hun corruptie. Met het rivierstadje grotendeels in puin en "unwanted attention" op Bill na het winnen met gokken besluit de posse maar verder te reizen. Ze hebben genoeg cash voor een stage coach of vette dark stone upgrades, nu alleen nog een smid vinden! Jésus blijft kankeren dat ze beter naar een fort waren gereisd. Volgende keer!


Samenvatting: Nog geluk gehad met de threats, het had véél erger gekund. Eenzame sorcerers (al was die laatste een elite die verhoogde void magik spreuken deed) en een eenzame void houd ipv een pack. De epic threat aan het eind bleken 2 elite medium threats te zijn, anders had het een pak zwaarder kunnen uitvallen. Bijvoorbeeld de Harbinger of Abominatie of zelfs de gevreesde Void Magus plus versterking? Het lot geeft en het lot neemt...

Ken wou de Frontier Town expansie eens testen en had daar al gauw spijt van. Extra travel hazards en allemaal negatief, locaties in puin bij aanvang (waaronder de smid die we eigenlijk nodig hadden). En ook de daily events zaten tegen (extra locaties in puin). Door de campaign setting bleek het een river town met dus een extra gambling hall locatie op de boot, waardoor we toch een frontier outpost hadden om dark stone te verpatsen en een volgende bounty op te halen.
Spijtig dat we nog geen postkoets kunnen kopen (1 travel hazard per reis annuleren), we hebben de nodige dollars maar dus ook een smidse vandoen. Ook de magische stenen die als extra dark stone tellen aan het eind van een avontuur blijven vooralsnog nutteloos indien niet gebonden.
Tenslotte is de Cowboy gelevelled en hebben Shania én Jésus genoeg xp om ook een level te stijgen, maar dat geeft dus een gratis elite ability aan alle tegenstanders. Nog even in beraad houden.

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: