maandag 7 november 2016

MCM Comic Con Belgium 2016

De eerste editie van MCM Comic Con op Belgische bodem was GRATIS voor local artists, en dat was maar goed ook want anders hadden we er serieus onze broek aan gescheurd. Dat de opkomst lager lag dan verwacht is een zwaar understatement. Waaraan dat lag? De véél te hoge inkomprijzen (20€, ook voor cosplayers), een schande voor een evenement dat ongeveer de helft (nog niet) van FACTS bleek te zijn. Er waren ook tal van andere evenementen en beurzen (stripbeurzen, CRISIS, de boekenbeurs, ...) plus een conventie plannen 2 weken na FACTS waar het geld van de geeks nog steeds op is?
20€ om véél te duur geprijsde dingen te mogen kopen... kinderen onder de 10 jaar konden dan weer wél gratis binnen plus er waren tal van voordeelacties maar dat moest je weten en zonder die stond je een onaangename verrassing te wachten als bezoeker.


De verkoop lag bijgevolg ook zéér laag... bijna nihil zelfs. In tijden van crisis (zo blijven ze toch beweren) geeft niemand nog geld uit en met torenhoge inkomprijzen blijft daar nog minder van over.
Maar we hebben ons nuttig bezig gehouden en geamuseerd, ondanks de quasi lege gangpaden. En we kregen Tank Girl en een dolle dino over de vloer!


Of er een volgende komt... zal voornamelijk van MCM zelf afhangen. Het kan niet anders of ze zitten met een financiële kater van jewelste. En of die dan weer gratis is voor local artists. Ik betaal hier géén 50€ of meer voor.
Tip: zorg voor meer animatie (nu was dino Stef ongeveer het meest opwindende dat er te vinden was), verlaag de inkomprijzen en zorg voor deftige catering. Ellis Burger was de enige plek waar "normaal" voedsel en drank te verkrijgen was, op Onigira ya en een paar kleinere retailers na. Géén catering vd beurs zelf. Een schande!
De toiletten (barakken) waren dan weer wel gratis.


En wij zijn opnieuw van de partij op Comic Con Brussels 25+26 februari 2017!

Geen opmerkingen: