vrijdag 18 november 2016

Dog Soldiers



Dog Soldiers, ondertussen toch al uit 2002, prijkt al jaren in allerhande lijstjes (onder andere deze "Halloween special") en werd als weerwolvenfilm warm aanbevolen door vriend én vijand. Hoog tijd dus dat ik 'm dus eens zag en jawel, gisteren was het dan eindelijk zover. Mede dankzij Geert waarmee ik een horror film trade heb kunnen fixen om U tegen te zeggen (de films die we gezien hebben maar niet echt de moeite vinden om nog jaren in de "collectie" te bewaren).

Een troep soldaten wordt (duidelijk dik tegen hun zin want er is voetbal op tv) op missie gestuurd in de bossen van Schotland, en al gauw blijkt dat er méér aan de hand is. Iets met de special forces en - SPOILER - weerwolven! GASP! Nee!??
Een goeie opbouw, de personages worden geloofwaardig neergezet door enkele Schotse rasacteurs (Kevin McKidd, Sean Pertwee, Liam "Sir Davros" Cunningham) en de monsters zien er meestal redelijk geloofwaardig uit (geen CGI maar deftige kostuums, hallelujah).
Maar de tand des tijds is toch duidelijk voelbaar, in de pacing, de soms voorspelbare en bijna obligate plot twists... Ik ben nog aan het twijfelen of ik hem in de "collectie" ga opnemen.

Leuke trivia: de film is bijna geheel opgenomen in de bossen van Luxemburg, en niet die van Schotland.
En de sequel/prequel kost blijkbaar ook bloed, zweet en tranen en is tot op heden nog steeds niet gemaakt.

Geen opmerkingen: