maandag 10 oktober 2016

Saga XX

De allerlaatste Saga, einde van een tijdperk in het Vlaamsche LARP wereldje. 12 jaar lang één van de betere LARPS onder Oneiros die gesmaakt werd door spelers en figuranten en voor velen Rogaria ondertussen als een tweede thuis aanvoelde.

Saga II, 2005

Ikzelf heb altijd een aan-uit relatie gehad met Saga. Begonnen als speler destijds (de eerste 2-3), ook de enige keer dat een personage ooit stierf (dankuwel Doodswind Pieter Bosman om een Tri'ash met 3 levenspunten in de rug te beginnen maaien ;-). Enkele gefigureerd (oa een memorabel culinair weekend als "baas" van de keukenploeg) en zelfs een tweetal evenementen gecrewd als scenario back-up met Sven en Peter. Dus de allerlaatste mocht niet ontbreken.

De wereld was ten dode opgeschreven, de "Meesters" waren teruggekeerd en alles aan het "oogsten". De enige uitweg voor het leven was door een portaal, waarvan niemand wist waar het naartoe zou leiden. Voor de meesten is het nog goed gekomen, doch velen hebben er hun leven voor gegeven. FIN!


Ik heb één weekendrol gespeeld met een geheime agenda (eerder een "hobby", gotta catch 'm all) die verder de poort mee hielp in stand houden want hij wou er zelf ook door. En tussendoor en aan het eind vooral Doodswind natuurlijk (koeken).
Na een emotionele eindspeech en wat nazeveren met bekenden (waarvan sommigen al meer dan vijf jaar niet meer gezien) huiswaarts gekeerd op zaterdagnacht.

En een einde is altijd een nieuw begin want begin december start Manticore terug op na vijf jaar windstilte. Niet langer crew (kinderen & tijd) maar wel als figurant. En dat wordt ook een heuglijk weerzien met oude bekenden!

Om finaal af te sluiten, deze:

Geen opmerkingen: