zaterdag 17 september 2016

Insane in the Brain

Gisteren Mansions of Madness - Second Edition gespeeld. In tegenstelling tot de eerste editie, die ik nooit gespeeld heb, is er géén "keeper" (of speler die de rol van slechterik op zich neemt en het tegen de andere spelers op moet nemen) meer vandoen. Alles gebeurt nu via een app. En dat is, het moet gezegd, erg geslaagd. En sfeervol ook wel, met de nodige muziek die uit de app zelf komt, geluidseffecten, voice overs waar nodig. En géén onmogelijke boekhouding meer voor de keeper (ik heb horrorverhalen gehoord - treffend)!


Tom, van wie het spel was, had zelf het eerste scenario al tig keer gespeeld, en telkens bleek dit ook volledig anders te zijn. Andere kamers, andere volgorde, andere puzzles en oplossingen. Hetgeen de speelbaarheid alleen maar ten goede komt. Kijk, dat is een goed product!


Ik kijk al uit naar het volgende spel, en dat mag zelfs hetzelfde scenario zijn op deze manier. De 4 basis scenario's variëren van 2 tot ongeveer zes uur. En de eerste expansie (Suppressed Memories) zit er ook reeds aan te komen (het blijft Fantasy Flight), met de onderzoekers uit de eerste editie en extra monsters, kamers én 2 nieuwe scenario's.
En voor wie de eerste editie en eventueel uitbreidingen heeft steken (Tom dus): die zijn volledig compatibel en bruikbaar via de app. Wat een service!

Het is trouwens officieel bevestigd dat Fantasy Flight een applicatie aan het ontwikkelen is voor Star Wars: Imperial Assault, die op ongeveer dezelfde manier zou werken als Mansions of Madness en de rol van Imperial overbodig maakt (de app vult de rol van de dark side in). Zo nemen de spelers het in volledige co-op op tegen de tablet. Opeens wordt Imperial Assault wél interessant. Afwachten wat dat zal geven!
Ik wacht toch nog even om het daadwerkelijk aan te schaffen want een second edition of conversion kit lijkt mogelijk, en het is géén goedkoop spel.

Geen opmerkingen: