maandag 4 april 2016

Signeerdag 2016

Een dubbel gevoel bij de 4de Signeerdag (onze tweede editie, nu met ’t Mannekesblad én een eigen strip). Erg leuk weekend gehad, van het opbouwen tot keuvelen met collega’s en het (doodmoe) weer afbreken. Maar de verkoop was NIHIL. En niet alleen bij ons.

Ondanks de vele promo op stripbeurzen en online een zéér lage opkomst, en daar zitten ook steeds dezelfde mensen tussen die veelal onze strip reeds eerder kochten of slechts budget hebben voor de grote namen. En die grote namen boerden goed (ik hoorde zelfs “uitverkocht” bij sommigen) en hadden van begin tot eind hun volk. De rest… zat erbij en keek er naar. Ook de veiling was niet echt een succes te noemen, ieder heeft een beperkt budget en die gaan traditioneel ook naar de grote namen (en zelfs dat niet echt). Lag het aan het weer (alweer de eerste stralende dag van het jaar), de Ronde van Vlaanderen, FACTS (horen zeggen dat de opkomst daar ook véél lager lag)? Wie zal het zeggen?

Desondanks leuke gesprekken gevoerd met collega’s en goed gelachen. De ouders zijn langs geweest met Lars & Lode (die het maar saai vonden). Uit verveling dan maar art trades gemaakt met buurman Rob en gezeverd met buren Geinz en Mieke. Sam was later wegens andere verplichtingen dus pas laat zelf kunnen rond gaan en misschien was dat niet slecht. Zelfs nu té veel geld opgedaan naargelang de zeer geringe inkomsten maar wel weer leuke dingen gevonden van collega’s die je anders nooit tegenkomt (ik denk dan vooral aan de Hollanders).
De mini-strips van Jozefien die ze GRATIS mochten mee nemen (promo) waren dan weer wél allemaal weg. Dat dan weer wel, ja.


Geen idee of er nog een vijfde editie gaat komen, en mocht dat zo zijn zitten we er wel terug. Maar onze configuratie gaat helemaal omgegooid worden naargelang het evenement (een template voor conventies en eentje voor stripbeurzen, dit was de allerlaatste keer dat we alles in één teug aanboden want onze potentiële klanten verliezen stilaan het overzicht).
Voor de zomer staat nog één stripbeurs op de planning in Knokke-Heist en daarna zien we wel… Er gaan geruchten van gericht signeren in stripwinkels en enkele beurzen in het najaar.
Blij dat we nog kunnen/mogen gaan werken, dan komt er toch van érgens geld binnen.
Wordt zeker nog vervolgd…

Geen opmerkingen: