woensdag 23 maart 2016

CCBX 2016

De allereerste Comic Con Brussels zit er op en viel geweldig mee op alle vlakken. Een professionele administratie, handige parking, fijn gezelschap en zelfs de verkoop zat best mee. Enige minpuntjes waren misschien iets té veel volk op een beperkte oppervlakte en de ellenlange wachtrijen voor de bezoekers, maar daar hadden wij geen last van. Buiten die eindeloze rij voor de bonnekes die bij momenten permanent onze tafel leek te blokkeren. Maar ook dat leverde enkele verkochte buttons op. De drank was wel iets te duur voor wat het was, en qua eten was er een zéér beperkt aanbod. Er is plaats zat daar in Tour & Taxis dus waarom geen mini foodtruck festival voor de deur?

Qua verkoop was het goed dat we ruimer zijn gegaan in ons aanbod want de strip heeft, buiten een sympathieke passage van Bjooorn, NIETS verkocht. Onze nieuwe display setjes Paddy & Bunty buttons waar we de allerlaatste minuut nog aan hebben zitten zwoegen. NADA.
Maar de losse buttons gingen als snoep over de toonbank (hoe fouter hoe rapper ze uitverkocht waren), en ook de zombie portretten bleken in de smaak te vallen. Misschien iets te laat mee gestart, zeker meenemen naar FACTS en andere cons!


Een hoop acteurs waaronder een paar uit Game Of Thrones en een reünie van de Star Wars Bounty Hunters (waaronder de échte Boba Fett), maar dat is me geheel ontgaan. Véél aandacht voor Robert Knepper (de slechterik uit Prison Break), tot het podium toe. Maar voor mij was hét icoon van CCBX2016 toch wel dé Reus van Twin Peaks, Carel Struycken, die zelfs enkele keren aan onze tafel passeerde. Beetje spijt dat ik daar geen handtekening van heb maar 20€ is me iets te duur voor een foto + krabbel.
Alex Agnew en Lieven Scheire liepen te pronken als BV’s van dienst, zowel in de zaal als op het podium.
Er zaten ook bekende/échte  tekenaars maar die hadden ze zo verspreid dat je er naar op zoek diende te gaan. Gemiste kans voor een deftige Artist Alley en hopelijk een werkpunt naar volgend jaar toe.


Want we gaan zéker terug!

Geen opmerkingen: