woensdag 10 september 2014

80s Sleaze Night

Véél films geloerd de laatste tijd (onder andere de éérste keer Toxic Avenger - een revelatie!!!) maar gisteren een kleine marathon van de slechte smaak gehouden wegens avondje vrij en nog wat klaar liggen in de filmkast. Gekozen voor drie cultfilms uit de Eighties en die varieerden qua kwaliteit: Surf Nazies Must Die, Maniac Cop en Combat Shock. Niet toevallig uitgebracht onder de vlag van Arrow Films, waar vele uitgevers nog iets van kunnen leren qua vormgeving en extra's. LIEFDE voor het medium!

Surf Nazi's Must Die is mogelijk de sléchtste film die ik ooit gezien heb, en dat zegt wel iets. Paar leuke elementen maar te lage kwaliteit en té saai.


Maniac Cop is pure cult: goed verhaal, Bruce Campbell uit z'n beginperiode, een memorabele bad guy... alleen was de tand des tijds merkbaar. Schetst ook een mooi beeld van New York in de jaren '80. Aanrader (en sorry voor de spoiler)!


En dan Combat Shock... Online reeds enkele reviews gelezen alvorens ik 'm aanschafte die niet altijd even mals waren, maar voor een low-budget drama vond ik 'm érg sterk... GOED zelfs. De problematiek van Vietnam-veteranen geprojecteerd op een niet ver van onze realiteit gesitueerd Staten Island (marginaal New York), een nachtmerrie van junkies, pooiers, vuilnis en uitzichtloosheid. De makers stonden na de release op de zwarte lijst wegens té deprimerend voorgesteld, al vermoed ik dat ze niet veel moeite moesten doen om het er desolaat te laten uitzien. Denk het Mechelen of Brussel uit de jaren '80 maal tien. Al mochten ze de waanzin die Vietnam was nog iets méér in de verf hebben gezet aan het eind.
Dikke aanrader (voor wie iets gewend is)!

Geen opmerkingen: