maandag 24 maart 2014

Firefly

Zaterdag Firefly – The Game uitgetest, en dat viel goed mee. De sfeer van de reeks zit er goed in (Alliance mijden, bang van de Reavers en ondertussen illegale jobkes doen), het ziét er allemaal leuk uit en het was nog spannend ook. Alle personages uit de reeks zitten erin, en dan nog wat. Het is uiteraard ook mogelijk met Serenity te spelen, al dan niet als Captain Reynolds. Die eer viel de Fille te beurt (zij het niét als Captain Reynolds).
Je krijgt ook een mooi beeld van het universum van de reeks via het bord, al stel ik me vragen over de correctheid ervan (speelbaarheid gaat boven alles). Uiteindelijk zit enkel wat via de reeks én film gekend is erin, ik neem aan dat het werkelijke universum nog een pak groter is.

Je moet de beschikbare opdrachten goed wikken en inplannen zodat je niet nodeloos ligt rond te vliegen en ondertussen het hoofddoel (het scenario om te winnen) niet uit het oog verliezen. Enige minpuntje was dat wij als rookies niet meteen wisten waar welke jobs of goederen te vinden waren en rondzwalpen is géén optie (map té groot en reizen houdt steeds risico’s in). Dus daar verspeel je kostbare beurten aan, maar dat lost zichzelf een volgend spel vanzelf op.
Uiteindelijk is één van de rookies (Ken) gewonnen na een heel spel lang te taffelen en ons geduld op de proef te hebben gesteld, dus alles is mogelijk! En net toen waren ook ik en Sven in de running om de laatste opdrachten af te werken, dus het was nog wel spannend.


Zéker nog een keer spelen!

Geen opmerkingen: