Manticore Tabletop

Sessie Kronieken van Ked'Ari, mét kebap van de Efes!
Geen verdere aanpassingen gedaan aan het systeem. De gevechten waren alweer zéér afhankelijk van de dobbelstenen: enkele missers van de spelers en een combo van criticals - 20 - door de storyteller maakten het alweer érg spannend. Ook veel fumbles langs beide kanten (wapens braken, vielen of raakten "vrienden").
De bandieten vochten zich niet hersenloos dood zoals je op LARP al eens ziet maar trokken zich tactisch terug toen dat het meest opportuun leek, staken de toren in brand waar de helden zich in verschansten en zijn nu hun leider waarschuwen. En de spelers hebben hun eerste stuk grond geclaimd om ineens een nederzetting op te bouwen. Ambities!
Wordt vervolgd...


Magieresistentie blijkt ook een must want de eerste spreuk (Blind in dit geval) die hij niet resisteren kon veranderde het gevecht drastisch toen de boogschutter (Ken) 5 rondes buiten strijd was.
Ben er nog steeds niet uit of ik nu saves moet inbouwen of het laten zoals het is. Moeten ze hun xp maar in magieresistentie steken, niwaar!
UPDATE: Pantserpunten soaken schade (4+ met d6) ipv er meteen te worden afgeslagen voor de levenspunten. Enkel op een soak van 1 is er schade aan het pantser zelf. Slecht soaken doet dus nog altijd pijn. En het hoeft niet meteen hersteld te worden!
Komt in orde.

Runes (op de bandieten) bleken ook zeer efficiënt.
Het getrainde oog herkent enkele vaste figuranten in de rol van de bandieten (die de morele overwinning behaalden). :-)

Nog op zoek naar een extra speler om de groep te vervoegen en het onze helden iets gemakkelijker te maken. Solliciteren kan per antwoord op deze post of mail naar mij gericht.

Reacties

a simple bandit... pfff *rolls eyes* ;-)
Jeremy zei…
was idd 'a simple bandiet' :-) de enige die we in dat gevecht echt gemold hebben.
De rest kon helaas ontkomen :P
Vince zei…
Het voordeel aan figurant zijn is dat ge herhaaldelijk eens hercast wordt... ;-)

Populaire posts van deze blog

Legion

Carnaval vlaaikes