maandag 24 februari 2014

Jubileumbierfeesten


Zaterdag 22 februari 2014 trouw op post om het 20-jarige jubileum te vieren van de “Dolle dagen van het gerstenat”, de jaarlijkse bierfeesten van de Putse Bierkliek in de parochiezaal van Putte en al sinds 1996 zijn wij daar vaste klant (op een tweetal edities waaronder vorig jaar na). Nog twee edities tot ons 20-jarige bierfeestjubileum dus!
 
Bij wijze van experiment reeds om 15u aan de tafel, met wisselende bezetting. Filip hield het rond 19u al voor bekeken, Ken & Annick verlieten de zaal tegen 20u. Zij en alle afwezigen (boeh!) misten daardoor nog een spetterend optreden van gastmuzikant Rudy Jones, die reeds passeerde op een vorige editie en z’n schlagertalent nogmaals mocht bewijzen. Ambiance!


Wegens de jubileumeditie enkele speciale bieren op vat die een mens anders nooit rechtstreeks van de tap zou kunnen proeven: St-Bernardus Abt 12, Rodenbach Grand Cru, Chimay Tripel, Girardin…
Verder nog enkele pareltjes mogen degusteren, zoals het jubileumbier Remembrance 14-18 (ter ere vd oorlog, niet van de bierfeesten), Moose Blues, Horal’soude gueuze Mega Blend 2011 (duur fleske) en nog enkele die ik vergeten ben. Slechts 1 “minder goed” bier gedronken en dat was de Puitenkop (het smaakte zoals het klonk).En verder: paterbollekes en sossis van den Biggy en ne vettige frut van onder de kerk!


Conclusie: volgend jaar opnieuw, met méér volk als het even kan en het mag ook iets minder vroeg starten. 17-18u aanvang is vroeg genoeg voor mijn oude botten.

Geen opmerkingen: